fbpx
Događaji Kultura Muzika

Tradicionalna muzika Zapadne Srbije

Muzej na otvorenom „Staro selo“ iz Sirogojna je u saradnji sa Agencijom „Balkan Culture Heritage“ pripremio audio izdanje srpske tradicionalne muzike. Reč je o CD-ovima „Srpska vokalna tradicija 1“ – fonoarhiv profesora dr Dragoslava Devića, i „Tradicionalna muzika Zapadne Srbije“ – arhivski snimci Petra Jovanovića iz 1978. i 1979. godine.

trad-muz-zap-srb

Na diskovima su retki arhivski snimci koji su zabeleženi na terenu i predstavljaju izuzetan materijal za proučavanje srpske tradicionalne muzike i nematerijalnog kulturnog nasleđa. Audio disk „Tradicionalna muzika Zapadne Srbije“ objavljen je u sastavu izložbe „Muzikom kroz život“ Muzeja na otvorenom „Staro selo“ iz Sirogojna. Izdanja su podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ova izdanja će javnosti biti predstavljena 27.oktobra u Etnografskom muzeju, a na promociji će govoriti
dr Dimitrije Golemović (etnomuzikolog), dr Mirjana Zakić (etnomuzikolog), Zoran Jerković (ton-majstor), Dragana Marinković (urednik Radio Beograda), MA Bojana Nikolić Petričković (etnomuzikolog), kustosi Muzeja na otvorenom „Staro selo“ iz Sirogojna, dr Bojana Bogdanović i Dragan Cicvarić, kao i novinar Petar Jovanović. Na promiciji će nastupiti polaznici Škole tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo