fbpx
Događaji

Tradicionalni doček Srpske nove godine u Jablanici

Pored dočeka na Kraljevom trgu na Zlatiboru doček Srpske nove godine će biti organizovan i u zlatiborskom selu Jablanica.

Kao i prethodnih godina proslava će biti organizovana u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Jablanici uz bogat program.

jablanica-docek2016-1

Proslava će početi u 18 časova večernjim bogosluženjem. Potom oko 18:40 sledi paljenje ostataka badnjaka. Zatim će u 19 časova stići Božić Bata koji će deci podeliti novogodišnje paketiće. A deca bi trebala da Božić Bati odrecituju pesmice koje su naučila u staroj godini.

bozic-bata2014-a

U 20 časova počinje kulturno – umetnički program u kome će nastupiti pevačke grupe, trubači i kulturno umetnički sastavi. Za ponoć je planiran vatromet.

Za okrepljenje posetilaca organizatori su pripremili kuvano vino, vruću rakiju i čajeve, a moći će da se probaju lovački gulaš i kuvani kupus.

Manifestaciju i ove godine organizuje Turističko udruženje Jablanica, uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Kulturno-sportskog centra Čajetina, Mesne zajednice Jablanica i Lovačkog udruženja Jablanica, u saradnji sa pomesnom crkvom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo