fbpx
Događaji Društvo Hobi Sport Sport+

Treći memorijalni kup “Ljubinko Pavlović”

Danas je na Ribničkom jezeru održan III ribolovački memorijalni kup “Ljubinko Pavlović”. Više desetina takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji se nadmetalo za medalje i pehare.

ljubinko-kup16-2

Kup se već tri godine održava u čast Ljubinka Pavlovića koji je prvi poribio Ribničko jezero, sada davne 1976.godine. Ljubinko je bio i dugogodišnji predsednik udruženja ribolovaca u Čajetini.

Takmičenje su otvorili juniori i juniorke koji su prvi zabacili udice. Toplo vreme i povremeno jak vetar su pecanje učinili nepredvidljivim. Riba je često menjala dubinu pa su mladi ribolovci morali često da pomeraju dubinu pecanja. Seniori su zdušno navijali i pomagali mlađim kolegama. Bilo je tu saveta gde treba zabaciti udicu, koliko treba baciti prihrane, i kako bi trebalo da se pripremi prihrana.

ljubinko-kup16-5

Najbolju taktiku je imao Aleksandar Ćirković, koji je upecao više od 300 grama ribe i osvojio je prvo mesto. Drugo mesto je pripalo Mirjani Rosić, dok je treće zauzeo Đorđe Kostić. Organizatori su nagradili peharom i najmlađeg takmičara, Lazara Smiljanića.

ljubinko-kup16-3

Treba pohvaliti i Aleksandru Ružić koja je u ribarskom žaru zagazila u vodu kako bi došla do bolje pozicije za pecanje.

Drugoplasirana Mira Rosić je za zlatibor.tv izjavila da je zadovoljna plasmanom i da se takmiči već četiri godine.

“Nije važno koje mesto je ko osvojio. Najbitnije je da smo se dobro proveli i zabavili. Konkurencija nije bila teška, istakla je Mira Rosić.

U nastavku su se nadmetali seniori. Njima je bilo mnogo teže, jer je riba slabije trzala, ali su zlatiborski ribari pokazali da znaju i umeju. Na kraju je poredak bio sledeći:

1. Milenko Rosić

2. Nikola Kuzeljević

3. Petko Kašerić

ljubinko-kup16-1

Ovo takmičenje je obeležio dvostruki uspeh porodice Rosić koja je imala srebro u juniorskoj i zlato u seniorskoj konkurenciji.

Što se ribe tiče, uglavnom je radila zeka, sunčica i klen.

Pokrovitelj manifestacije je bila Slatka kuća “Feniks”, koja je obezbedila sve uslove za takmičenje. Mladim ribolovcima je medalje i pehare uručio Miloš Smiljanić ispred generalnog sponozora ovog takmičenja, Slatke kuće “Feniks”.

ljubinko-kup16-6

Nedeljko Žunić, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca “Zlatibor” je izrazio zadovoljstvo brojem takmičara uz nadu da će sledeće godine biti i više.

“Tako da ćemo nastaviti u narednom periodu da okupljamo decu, da nauče prve korake u ribolovu, istakao je Miloš Smiljanić, iz Slatke kuće “Feniks”.

Organizatori su nagradili medaljama sve takmičare, koji su dobili majce i kačkete.

Zlatiborske ribare već u četvrtak očekuje novo takmičenje, Zlatiborska šaranijada koja će trajati četiri dana. Domaćini imaju jaku ekipu koja je na poene izgubila na nedavno održanom Šaranskom kupu u Sjenici tako da se svi nadaju dobrom plasmanu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930