fbpx
Događaji Provod Turizam Video

Trubački žurka Dejana Petrovića

Dejan Petrović je večeras na Kraljevom trgu priredio nesvakidašnju trubačku žurku, kojom je još jednom potvrdio titulu “Prva truba Srbije”. Koncert je počeo u 21 čas, bez kašnjenja a Big bend je svirao skoro 120 minuta bez prestanka.

Koncert je počeo uz numere Vrtlog i Užičko kolo. Potom su sledile numere Onaj ko te ljubi sretan je, Kaluđeru Snežane Đurišić, Čaršija Al Dina, pa do Alice Merton i pesme No Roots. Našle su se tu i pesme Šuška se šuška, Rekla nana da mi daš…

Većina pesama je uz trubačke aranžmane dobila potpuno novi ritam, a publika je pevala zajedno sa večeras odličnim Aleksandrom Petrovićem. Kako je vreme odmicalo tako se prešlo i na narodnu muziku pa je publika mogla da čuje pesme  Usnila je dubok sanak i Vidovdan, kao i numeru Živote moj Usnije Redžepove.

Na kraju publika je đuskala uz Maljčiki ali tek kada je Dejan Petrović zasvirao narodno kolo sve je bilo kompletirano. Zaigrali su svi na Kraljevom trgu i za čas se formiralo kolo. Igralo se od srca i meraka, a tako se sviralo i pevalo bez zadrške uz podnošljivih -8 stepeni dok je sneg padao.

Dejan Petrović je večeras pokazao zašto je bio najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima i nagrade ‘’Prva truba sveta’’.

Na kraju koncerta Dejan Petrović se zahvalio svima koji su došli, a posebno Dubočanima. U novoj 2020.godini Dejan je poželeo svima ljubavi, zdravlja, blagostanja i vere uz reči “Nek nas bog čuva i neka nam je srećna 2020.godina. Da smo živi i zdravi.”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031