fbpx
Događaji Ekonomija Svet T-Info Turizam

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Jekatarinburgu

Turistička organizacija Zlatibora je 23.oktobra predstavila Zlatiboru u Jekatarinburgu, administrativnom središtu Sverdlovske oblasti u centralnoj Rusiji. Zlatibor je predstavljen u kongresnom centru  TransHotela, a skup pod nazivom “Сербия из первых уст” je organizovao jedan od najvećih Jekatarinburških tur-operatera Evroport.

to-zlatibor-jekatarinburg14

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibora je o turističkoj ponudi Zlatibora razgovarao sa predstavnicima 17 turističkih agencija koji su prisustvovali prezentaciji. Sa direktorom agencije Evroport, gospodinom Antonom Vladimirovičem Potapovim, su dogovoreni programi boravka ruskih turista na Zlatiboru, odnosno Srbiji. U pitanju su petodnevni, sedmodnevni i desetodnevni aranžmani. Pored boravka na Zlatiboru u programu su predviđeni obilasci manastira, kao i poseta Beogradu i Novom Sadu.

Za predstavnike turističke industrije je dogovorena i promotivna tura, koja podrazumeva dolazak predstavnika turističkih agencija na Zlatibor krajem novembra, kada će se oni direktno upoznati sa smeštajnim kapacitetima, sportskim sadržajima, zdravstvenom ponudom i ostalim turističkim potencijalima destinacije Zlatibor. Na promotivnoj turi planirano je da se potpiše Ugovor o saradnji, nakon koga će krenuti prvi turisti iz Jekaterinburga i okoline na Zlatibor.

Ovom prilikom, Arsen Đurić je imao sastanak sa gospođom Olgom Simonovom, predstavnikom Ministarstva sporta i turizma Sverdlovske oblasti.

to-zlatibor-jekatarinburg14-2

Jekaterinburg je industrijski i kulturni centar Uralske federalne oblasti. Prema popisu stanovništva iz 2010. u gradu je živelo 1.350.136 stanovnika, čime je Jekaterinburg četvrti grad po veličini u Rusiji. Grad je osnovan 1723.godine, a dobio je ime po ženi Petra Velikog (Екатерины I). Posle oktobarske revolucije grad je dobio novo ime i od 1924. do 1991. bio poznat kao Sverdlovsk (Sverdlóvsk) prema boljševičkom lideru Jakovu Sverdlovu. U ovom gradu je ubijen poslednji ruski car, Nikolaj II sa svojom porodicom

 

Jul

Kupindo