fbpx
Bioskop Događaji Kultura

U Čajetini filmski maraton u petak 28.marta 2014.

U bioskopu Doma kulture u Čajetini u petak 28.februara će biti organizovan filmski maraton. Publika će moći da pogleda tri izuzetno zanimljiva filma. Na programu su filmovi Gospodin Pibodi i Šerman, Zvončica i vila gusarka 3D i 300: Uspon carstva 3D.

filmski-maratom-mart14

U 16:30 publika će moći da pogleda animirani film Gospodin Pibodi i Šerman (Mr. Peabody & Sherman). Film je režirao Rob Minkof (Rob Minkoff) koji je za film “Kralj lavova” dobio Oskara. Scenario potpisuju Džej Ward ( Jay Ward), Kreg Rajt (Craig Wright), Robert Ben Garant (Robert Ben Garant), Tomas Lenon (Thomas Lennon) i Majkl Meklur (Michael McCullers).

U originalnoj verziji filma „Gospodin Pibodi i Šerman 3D“ glasove junacima pozajmili su Taj Barel, Maks Čarls, Stiven Kolber, Eli Kemper, Arijel Vinter, Alison Dženej, i Stiven Tobolovski. U srpskoj sinhronizaciji glas glavnom junaku, Šermanu, pozajmiće prvak pozorišta ,,Atelje 212”, Svetislav Bule Goncić, dok će ostalim likovima glas dati glumci: Radoslav Milenković, Jasmina Avramović, Jadranka Bugarski, kao i deca, polaznici škole ,,Bis”, Marija Simović i Vasa Prvulović, čiji je mentor glumica Dušica Novaković.

Ovo je priča o najpametnijem psu na svetu, gospodinu Pibodiju koji je izmislio vremensku mašinu i usvojio dečaka Šermana. Oni će uz pomoć vremenske mašine posetiti stari Egipat, Francusku, Italiju, a tamo će upoznati Tutankamona, Leonarda Davinčija i mnoge druge poznate i nepoznate ličnosti.

Film je premijerno prikazan 7.marta 2014. godine u SAD a do sada je zaradio više od 180 miliona dolara od čega samo u SAD 80 miliona, dok je u Srbiji film zaradio više od 77.000 dolara.

U 18.30 je na programu film Zvončica i vila gusarka 3D (The Pirate Fairy). Film je režirala Pegi Holms (Peggy Holmes).  Ovo je priča o Zarini, pametnoj i ambicioznoj vili čuvarki vilinskog praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s piratima spletkarošima sa Stene Lobanja koji će je izabrati za kapetana broda. Zvončica i njeni prijatelji moraće da se upuste u epsku avanturu da nađu Zarinu i usput će se boriti s bandom pirata koju predvodi mladić koji poslužuje na brodu po imenu Džejms, koji će uskoro biti poznat pod imenom Kapetan Kuka.

U 20:00 na programu je film 300: Uspon carstva 3D. Ovo je nastavak priče o grčko-persijskim ratovima koji su počeli bitkom u Termopilskom klancu. Borba se sada seli na more, gde će se sukobiti atinska i persijska flota. Kako film obiluje specijalnim efektima biće prava poslastica za sve one koji vole akciju. Film 300: Uspon carstva je premijerno prikazan 7.marta a do sada je iknasirao nešto više od 290 miliona dolara. U Srbiji i Crnoj Gori film je do sada prihodovao više od 80.000 dolara.

Cena ulaznica je 250 dinara, a obezbeđene su i 3D naočare.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo