fbpx
Događaji Knjigoteka Kultura

U Čajetini predstavljena zbirka pesama Mirjane Stakić

U sali narodne biblioteke u Čajetini, sinoć je predstavljena zbirka pesama “Carstvo ždralova” doc. dr Mirjane Stakić. O zbirci su govorili autorka i recenzent zbirke dr Rade Vučićević.

mira-stakic15-1

U zbirci “Carstvu ždralova”Mirjana Stakić je sakupila 80 neobičnih pesama, svrstanih u 9 zanimljivih ciklusa. Kako u svojoj recenziji ističe dr Rade Vučićević, “sve njene pesme su skrojene po ukusu i meri, koja nema ničeg suvišnog, napadnog nejasnog, neodređenog…”

mira-stakic15-2

“Iščitavanje poezije Mirjane Stakić čitalac doživljava kao prelistavanje intimnog dnevnika jedne nesvakidašnje, izuzetno pronicljive, obrazovane ličnosti, koja za sve što se u njenom okruženju događa ima svoj komentar, tumačenje, objašnjenje…Njeni stihovi su divan spoj reči, muzike i misaonog značenja koje čitaocu ostavlja dovoljno prostora da slobodno doživljava vlastitu pesničku sliku, nezavisnu od vremena i prostora u kome ta uzajamnost nastaje i stvara se”, ističe Vučićević.

mira-stakic15-3

Pesme iz “Carstva ždralova” su nastajale u svakodnevnom životu, u najobičnijim i najneobičnijim situacijama u životu pesnikinje.

mira-stakic15-4

Jul

Kupindo