fbpx
Događaji Muzika Video

U institutu Čigota predstavljena knjiga Vetrovima unazad

mira-cigota15-3

U sredu 26.avgusta u institutu Čigota je predstavljena zbirka pesama Vetrovima unazad, Mirjane Ranković – Luković. Publici se autorka predstavila pesmama, a uz dobro odabrana pitanja moderatora programa Mirjane Crnčević publika je mogla da sazna kako izgleda stvaralački proces iz ugla umetnika.

mira-cigota15-2

Ovo književno veče je imalo internacionalni karakter jer su se u publici našli gosti iz daleke Australije. Njih je poezija gospođe Ranković – Luković dirnula tako da su na kraju večeri sa sobom put Australije poneli i zbirku pesama Vetrovima unazad.

mira-cigota15-1

Gospođa Ranković Luković je u spisateljske vode uplovila 1998. godine zbirkom pesama „Drugi deo mene“. Reakcija na ovu zbirku je bila pozitivna a pesnik Ljubivoje Ršumović je u svojoj kritici rekao „ona suvereno vlada stihom, kao iskusna pesnikinja koja je zanat završila kod dobrih majstora. Možda Crnjanskog, a svakako kod Mike Antića i verovatno kod Desanke.“ Iste godine sledi još jedna zbirka pesama: „Lica ljubavi“, a potom pripovetke: „Nakon svih ovih godina“, „Peščano vreme“, „Ulazeći u priču“, roman „Muškarci ne plaču“, pripovetke „Priče iz Pričevića“.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo