fbpx
Događaji T-Info Turizam

U januaru 2016. više gostiju na Zlatiboru

Zavod za statistiku je objavio podatke o turističkom prometu za januar 2016.godine koji pokazuju zanimljive tendencije. Iako je ove godine promenjeno vreme zimskog raspusta Zlatibor je zabeležio odlične rezultate.

naj-snesko16-12

Prema podacima Zavoda Zlatibor je u januaru posetilo 14.752 turista što je za 11,2% više u odnosu na januar 2015.godine. Što se tiče strukture gostiju bilo je 10.915 domaćih turista, i 3.837 stranih. I ovde su procenti veći nego prošle godine, tako je Zlatibor posetilo 5,4% više domaćih turista, a ono što može da raduje je rast broja stranih turista od čak 37% u odnous na januar 2015.godine.

Što se tiče broja ostvarenih noćenja, u januaru je ostvareno 61.508 noćenja što je 4,8% više u odnosu na isti period prošle godine. Ovde se može primetiti i mali pad broja noćenja domaćih gostiju koji su ostvarili 47.159 noćenja (1,5% manje nego prošle godine), dok su stranci ovog januara ostvarili 14.349 noćenja što je povećanje od 32,8%.

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor je ovim povodom za zlatibor.tv izjavio da su ovo odlični rezultati imajući u vidu da je bilo manje snega nego prošle godine i da je raspust počeo tek u februaru.

naj-snesko15-2

“Naš trud i zalaganja na predstavljanju Zlatibora na stranim tržištima je urodio plodom. Jasno se vidi rast broja stranih gostiju. Kada su u pitanju domaći gosti ovde je broj gostiju koji je posetio Zlatibor bio veći nego prošle godine, ali je zbog pomerenog raspusta broj noćenja bio nešto manji. Ovo je kompenzovano većim brojem noćenja u februaru,” istakao je Đurić.

Zlatiborski turistički radnici se pripremaju kako za predstojeće osmomarotovske praznike, tako i za uskršnje praznike.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo