fbpx
Događaji Društvo Zdravlje

U julu preventivni pregledi u zlatiborskim selima

Opština Čajetina je u saradnji sa Udruženjem građana “Sigurnost” nastavlja sa preventivnim pregledima u seoskim mesnim zajednicama.

jablanica15-pregledi1

Kako bi se olakšao pristup zdravstvenim uslugama starijim sugrađanima u ruralnim sredinama biće ralizovana akcija ”Mi brinemo o vašem zdravlju”.

“Ideja akcije je da seosko stanovništvo dobije lekarske usluge redovno, tako da smo u saradnji sa Opštinom Čajetina pripremili plan redovnih poseta selima. U julu će lekarski tim biti u Jablanici, Dobroselici, Semegnjevu i Tripkovi, a plan je da lekari ova četiri sela obilaze redovno do kraja godine”, rekla je dr. spec. opštine medicine Gordana Bojović.

Lekarski tim će već u subotu 2.jula biti u Jablanici, gde će u vremenu od 8 do 13 časova primati pacijente u prostorijama TU „Jablanica“. Dan kasnije, u nedelju, 3.jula, lekari će biti u Dobroselici. Pregledi će se obavljati u školskoj trepezariji, takođe od 8 do 13 časova. Nakon toga slede pregledi u Semegnjevu i Tripkovi.

jablanica15-pregledi2

Plan dolazaka medicinske ekipe u selima:

  • Svake prve subote u mesecu Jablanica
  • Svake prve nedelje u mesecu Dobroselica
  • Svake poslednje subote u mesecu Semegnjevo
  • Svake poslednje nedelje u mesecu Tripkova

Doktorka Bojović je ovom prilikom apeluje na sve građane opštine Čajetina da izvrše preventivne preglede jer je to najbolji način da se osigura zdrav i dug život.

mamograf16-2

“Moram da iskoristim priliku i da pozovem naše sugrađanke da iskoriste priliku da izvrše kontrolne preglede digitalnim poketnim mamografom koji se trenutno nalazi u Čajetini. Do sada je pregledano nešto više od 600 žena što je oko 36% žena starosti od 50 do 69 godina. Nažalost, ovo je relativno mali procenat. Apelujemo da se pregledate jer je pregled besplatan i bezbolan, istakla je Gordana Bojović.

Ona je najavila da će u Domu zdravlja u Čajetini pacijentima dva puta mesečno biti na raspolaganju radiolog koji će obavljati ultrazvučne preglede za sve žene, a jednom mesečno će raditi i hirurg za dojku.

mamograf16-4.

“Na ovaj način mi se trudimo da preventivnu zdravstvenu zaštitu podignemo na viši nivo i da učinimo sve da rak postane bolest prošlosti na teritoriji opštine Čajetina, zaključila je doktorka Bojović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo