fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

U maju delegacija privredne komore Rusije na Zlatiboru

Kako je objavio portal sputniknews.com Zlatibor će u maju posetiti delegacija Privredne komore Rusije, koju će predvoditi Jurij Barzikin, šef sektora za turizam. Zajedno sa delegacijom, u Čajetinu dolaze i ruski turoperateri i novinari, koji će javnosti u svojoj zemlji predstaviti turističke potencijale zlatiborskog kraja.

stamatovic-int

Ovo je nastavak saradnje između opštine Čajetina i institucija Ruske federacije. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je za sputniknews.com izjavio da su ruski partneri iskazali posebno interesovanje za verski, seoski, kulturni i sportski turizam, kaže za Sputnjik Stamatović. On je najavio da će tada biti otvorena i prva regionalna kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom, čiji je glavni cilj povezivanje i razvoj saradnje privrednika Zlatiborskog okruga sa partnerima iz Rusije, ali i razvoj turizma ovog kraja.

„Želja nam je da privrednicima iz našeg kraja pomognemo da nastupe organizovanije na ruskom tržištu i da se direktno povežu sa ruskim trgovinskim lancima. Cilj nam je da se meso sa Zlatibora, rakija iz Prijepolja, sir iz Sjenice i maline iz Arilja nađu na policama ruskih supermarketa.

moskva15-4

Izvoz iz Zlatiborskog okruga u Rusiju konstantno raste. Prošle godine je porastao za čak 300 odsto. Sve što proizvedemo možemo da izvezemo u Rusiju bez carina. Posebno sada dok traje zabrana Rusije da se uvozi hrana iz Evropske unije. To je šansa za sve naše seljake. Pomoći ćemo im da je iskoriste“, kaže Stamatović.

Nedavno je delegacija zlatiborskog kraja imala priliku da se sretne sa ruskim partnerima u Moskvi na Međunarodnom sajmu turizma. Stamatović kaže da uz bolju organizaciju, udruživanje privrednika i veću podršku lokalnih institucija srpski proizvodi mogu da pronađu siguran put do ruskih potrošača.

„Čajetina i Zlatiborski okrug će vrlo brzo pokazati da je to pravi recept za uspeh“, rekao je Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930