fbpx
Bioskop Događaji Kultura

U sredu filmski maraton u Čajetini

Čajetinska publika u sredu 8.oktobra može da pogleda dva filma. U 16 časova počinje projekcija animiranog filma “Hrabri autić Plodi”, a zatim slede dve projekcije domaćeg filma Mali budo u 18:00 i 20:00 časova. Cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara.

hrabri-plodi

Hrabri autić Plodi (Pelle Politibil på sporet) je norveška animirana komedija iz 2013.godine, koja prati avanture folksvagenove “bube” Film je režirao Rasmus Sivertsen (Rasmus A. Sivertsen) po scenariju Artura Johansena (Arthur Johansen). U originalnoj verziji glasove su junacima pozajmili  Gard B. Eidsvold, Serra Hirsch, Lene Kongsvik Johansen, Emilie Nordli, Hege Schøyen, Robert Stoltenberg, Bjørn Sundquist i Pernille Sørensen …  Sinhronizaciju na srpski jezik je pripremila filmska kuća MegaComFilm.

Glavni junak priče je policijski autić Plodi. On ima zadatak da zaštiti novu atrakciju parka prirode, mamu orla retke vrste i njeno jaje. Ovo je već drugi film o avanturama hrabrog policijskog auta Plodija, koji zajedno sa policajcem Ričardom rešava zamršene policijske slučajeve. Plodi je policajac kakvog svako želi da poznaje – zaštitnik slabijih, prijateljski raspoložen prema svima.

Stvari se komplikuju kada dve šarmantne žene lopovi ukradu mamu orla, a u jednu od kradljivica se zaljubi policajac Ričard. Film traje 72 minuta, a ovo je već drugi film koji opisuje avanture malog Plodija.

mali-budo

U udarnim terminima od 18 i 20 časova publika će moći da pogleda domaći film Mali budo. Film je režirao Danilo Bećković koji je zajedno sa Dimitrijem Vojnovim napisao i scenario. U filmu igraju  Petar Strugar, Sergej Trifunović, Tihomir Stanić, Petar Božović, Slobodan Ćustić, Aleksandra Janković, Jelena Rakočević…

Film prati avanture sina podgoričkog hirurga na lošem glasu Buda, koga igra Petar Strugar. Otac sina sklanja iz Podgorice u Beograd, gde mladić upoznaje čari velegrada uz pomoć očevih prijatelja i rođaka.

Mali Budo je premijerno prikazan 24.septembra u Sava centru, a radna verzija filma je prikazana na filmskom festivalu Kustendorf na Mokroj gori.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo