fbpx
Događaji Kultura Manifestacije Muzika Turizam

U subotu koncert Viva Vox na Zlatiboru

U subotu 11. jula na Zlatiboru će nastupiti hor Viva Vox. Koncert počinje u 20 časova na letnjoj sceni na Kraljevom trgu.

viva-vox

Hor je osnovan 9.maja 2005.godine, a od 2009.godine u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u našoj zemlji.

Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme Du hast nemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube. Usledio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dve nedelje unapred. Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pesama britanskog benda The Prodigy koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pesme Du hast.

Godinu dana kasnije, početkom decembra 2012, Viva Vox je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao ne jedan, već tri koncerta u nizu. Ostatak sveta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama, a domaća publika na koncertima koje neprestano održavaju širom Srbije, ali i na festivalima kao što su Belgrade BeerFest i Exit.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora naše zemlje pred celim svetom.

Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obeležio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim borjem visokih državnih funkcionera Kine. U okviru proslave desetog rođendana hora, osim izlaska prvog spota i albuma, Viva Vox je 9.maja održao, najveći koncert u dosadašnjem toku karijere u beogradskoj Kombank Areni, kome je prisustvovalo više od 9.500 gledalaca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031