fbpx
Događaji Društvo Video Zdravlje

U subotu medicinsko selo u Šljivovici

Udruženje građana Sigurnost u saradnji sa domom zdravlja u Čajetini a pod pokroviteljstvom opštine Čajetina organizuje medicinsko selo u Šljivovici u subotu, 16.aprila.

Lekarski pregledi će biti obavljeni u prostorijama osnovne škole u Šljivovici od 8 do 14 časova, a građanima će na raspolaganju biti lekari opšte prakse, internista, oftamolog, ORL, urolog, neurolog, ginekolog, dermato-venerolog i pedijatar.

Za pregled nije potrebna overena knjižica, a za sve je organizovan i prevoz za pacijente iz Tripkove, Gornje Šljivovice, kao i iz zaselaka Radišića, Šukilovića, Lokve, Milosavljevića, Semegnjeva, Ninčića, Uroševića i Škodrića.

Polazak je u 7:00 iz Tripkove (preko Radišića), i Semgnjeva, u 7:40 iz Gornje Šljivovice i Uroševića.

Organizatori su odlučili da i svim stanovnicima svih naselja opštine Čajetina omoguće da posete medicinsko selo tako da svi oni kojima je potreban prevoz iz drugih sela opštine, mogu pozvati na tel 062/88-57-600, kako bi se organizovao prevoz i za njih.

medicinsko-selo16-5

Ovim povodom je dr Gordana Bojović, specijalista opšte medicine dala izjavu za zlatibor.tv ona je pozvala sve građane na preventivne preglede koji su izuzetno važni za rano otkrivanje bolesti. Doktorka Bojović je navela i podatak da je na ovaj način otkriveno više ozbiljnih oboljenja među pregledanim licima, kao što su leukemija i rak prostate, dijabetes, kao i šesnaest slučajeva preddijabetesa. Do sada su ovakvi pregledi organizovani u Sirogojnu, Jablanici, Semgenjevu, a mogućnost preventivnih pregleda iskoristilo više od 350 pacijenata. U Šljivovici se očekuje do sada najveći broj pregleda.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje zdravstveni radnici doma zdravlja u Čajetini sprovode u poslednjih nekoliko godina, a pored rada u seoskim mesnim zajdnicama česta su i predavanja u školama, a organizuju se i posećene tribine.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo