fbpx
Događaji Društvo Info Porodica Vesti Zdravlje

UG Zlatiborski krug dostavilo prikupljenu pomoć Crvenom krstu u Užicu

Proteklog vikenda, Udruženje građana Zlatiborski krug, preko Volonterskog socijalnog servisa opštine Čajetina, organizovalo je prikupljanje pomoći za ugrožene od poplava.

Stanovnici Čajetine, a pre svega naseljenog mesta Zlatibor, gde je organizovan punkt za prikupljanje pomoći, odazvali su se u velikom broju. Prema rečima Jagode Jeremić, koordinatorke Volonterskog socijalnog servisa, veliki broj građana je zvao da se informiše o stvarima koje su potrebne ugroženima. Prikupljena je veća količina garderobe za bebe i malu decu, odeće za odrasle, peškira, ćebadi, jorgana, jastuka i posteljine, hrane, kašica i sokova za bebe, higijenskih stredstava… Deca su dolazila i donosila svoje igračke, pernice i školski pribor… Volonteri su tokom vikenda razvrstavali prikupljenu odeću, a savet za sve koji planiraju da donesu odeću, je da se na kese u koje se odeća pakuje upiše za koji uzrast je namenjena.

pomoc-krug2

Prva količina prikupljene pomoći je u nedelju popodne dostavljena Crvenom krstu Užica.

Jagoda Jeremić naglašava da, na osnovu stalne komunikacije sa Crvenim krstom, trenutno nije toliko potrebna odeća, koliko je važno obezbediti hranu za bebe, veš, pelene i higijenska sredstva (sredstva za dezinfekciju, antibakterijski gel za pranje ruku, asepsol, vlažne maramice, deterdžent, paste za zube, četkice, toalet papir…).

pomoc-krug1

Zbog velikog broja onih koji su ostali bez svojih domova, pomoć će im biti potrebna u dužem periodu, a Crveni krst pokušava da obezbedi privremeni smeštaj za majke sa decom, pa se apeluje na građane koji su u mogućnosti da prime nekog od ugroženih da se jave na tel. 063/651-667.

Zlatiborski krug zahvaljuje svima koji su se do sada uključili u akciju prikupljanja pomoći, i poziva sugrađane da i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuju u pomaganju onima koji su najugroženiji.

Osoba za kontakt je Jagoda Jeremić, koordinatorka Voloterskog socijalnog servisa, tel. 064/174-4498

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031