fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Info Porodica Vesti Video

Ugroženi građani Obrenovca stigli na Zlatibor

Na inicijativu Udruženja građana „Složno u nevolji“, a u saradnji sa Crvenim krstom, opština Čajetina, Udruženje hotelijera opštine Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, organizovali su besplatan sedmodnevni boravak na Zlatiboru, za oko 100 osoba iz područja koja su pretrpela najveću štetu od poplava. U hotel „Palisad, hotel „Mona“ , Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“ i vilu „Žunić“, juče je stigla prva grupa od oko 70 osoba iz Obrenovca.

obrenovcani1

Prema rečima Arsena Đurića, direktora Turističke organizacije Zlatibor, opštna Čajetina je od samog početka elementarnih nepogoda uključena u pružanje pomoći najugroženijim područjima. Pored nafte i novčanih sredstava koja su upućena susednim opštinama Požega, Kosjerić i Bajina Bašta, bratskoj opštini Šamac u Republici Srpskoj, poslat je kamion sa osnovnim životnim namirnicama, kao i kamion vode koji je poslat u Obrenovac.

obrenovcani2

Đurić je istakao da je dolazak porodica iz Obrenovca, jedan od načina da ljudi lakše prebrode katastrofu koja ih je zadesila, kao i da bar na sedam dana izađu iz kolektivnih centara.Sutra se očekuje i dolazak još 30 osoba.

obrenovcani3

Pored opštine Čajetina, javnih preduzeća i hotelijera, u organizaciji pružanja pomoći uključili su se i građani, kao i gotovo svi privredni subjekti sa teritorije naše Opštine, naglasio je Đurić .
Opština Čajetina, u narednom periodu nastaviće sa pružanjem pomoći područjima ugroženim od poplava, a sve u skladu sa svojim mogućnostima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930