fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Politika T-Info Turizam Vesti

Uplaćena prva rata za gondolu

gondola2

Kako je u prošli petak najavljeno poslednjeg dana septembra Opština Čajetina je uplatila prvu ratu za nabavku opreme za panoramsku gonodlu Na račun francuske kompanije “Pomagalski” je uplaćeno četiri miliona evra. Planirano je da gondola poveže Zlatibor, Ribnicu i skijalište Tornik. Ukupna vrednost opreme je 9,75 miliona eura a planirano je da ceo iznos bude uplaćen proizvođaču do kraja godine.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je za Tanjug izjavio (a prenose Novosti) da “oprema za novu gondolu uskoro stiže iz Francuske, a prvi deo je plaćen posredstvom agencije UNDP na osnovu međunarodnog sporazuma sa UN, što nas je oslobodilo troškova za PDV i carinu”.

Plan detaljne regulacije za gondolu i raspisivanje tendera za izvođača radova biće usvojen na predstojećoj sednici Skupštine, pošto je završen i usvojen Nacrt plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru.

Stamatović istakao de će oprema biti plaćena iz lokalne kase i kredita, ukoliko država ne pomogne, a da se “Završetak radova na gondoli se očekuje u decembru 2015. godine, kako je i predviđeno ugovorom, kada će ona biti stavljena u funkciju”.

Ugovor o nabavci opreme za panoramsku gondolu je potpisan 10.juna 2013.godine a potpisali su ga Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina i Žan Sušal (Jean Souchal) generalni direktor kompanije Pomagalski. Potpisivanju ugovora su prisustvovali zamenik predsednika opštine Čajetina, Arsen Đurić i pomoćnica predsednika opštine za investicije, Bojana Božanić.

Milan Stamatović i Jean Souchal
Milan Stamatović i Jean Souchal

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031