fbpx
Događaji Društvo Obrazovanje Video

Veče posvećeno Svetom Savi

U noć uoči Savindana u intimnoj atmosferi zlatiborske brvnare poznatoj kao Lukin čardak, više od tridesetak devojčica i dečaka iz Jablanice, Dobroselice i Vodica je u prisustvu roditelja, baka i deka, pokazalo svoje znanje o Svetom Savi.

lukin-cardak-savindan16-1

Na početku je molitvu očitao jerej Jovan Stojković, a zatim su svi prisutni i mladi i stari otpavali Himnu Svetom Savi.

Deca su ko sam, ko u paru ili grupi odrecitvala i otpevala stihove i pesme posvećene Svetom Savi. Na zadovoljstvo roditelja svi su pokazali zavidno znanje a neki i veliki recitatorski talenat. Posle recitacija i pesama deci su podeljeni  prigodni paketići a zatim i posluženje. 

lukin-cardak-savindan16-6

Otac Jovan, sveštenik iz Dobroselice je najzaslužniji što je ovo recitatorsko veče po prvi put održano. Na njegov poziv parohijani Crkvene opština dobroseličke su se i organizovali kako bi se ova manifestacija održala.

lukin-cardak-savindan16-2

“Naš cilj je bio da se deca druže, upoznaju i zbliže i van škole u slobodno vreme i da se ožive naša sela,” istakao je otac Jovan.

Manifestacije ne bi bilo da nije bilo pomoći poznatih Dobroseličana Milića Marijanovića, Milijana Lukića i familije Srndaćević koji su u skladu sa svojim mogućnostima podržali ovu manifestaciju.

Otac Jovan se nada da će ovo okupljanje noć pred Savindan postati tradicija u Zlatiborskom kraju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031