fbpx
Događaji Kultura Muzika Video

Veterani jači od kiše

Ansambl Udruženja za negovanje tradicije “Veterani Zlatibora” i njihovi prijatelji veterani GKUD “Alat – Swisslion” iz Trebinja su u subotu 13.jula na Kraljevom trgu priredili koncert za pamćenje. U nešto manje od 60 minuta publika je mogla da pogleda pet vrlo zanimljivih koreografija.

Koncert su otvorili domaćini koreografijom Igre iz Kobišnice. Ova zanimljiva i dinamična igra je zagrejala sve na Kraljevom trgu ali u to vreme ponovo je počela i da pada kiša.

Gosti iz Trebinja su za početak izveli Igre iz Hercegovine. Ovo je jedna od trideset koreografija koje ovo društvo izvodi na koncertima, a delo je Jelene Dopuđe. Raskošne narodne nošnje, a posebno stilizovano nadmetanje u prevlačenju ruke na početku nastupa su ostavili utisak na publiku.

Veterani Zlatibora su potom izveli koreografije Igre Zlatibora i Igre iz centralne Srbije koje je pripremio Marko Vesović, a publika je nastup domaćina propratila aplauzima.

U vreme kada je kiša već postala ozbiljan pljusak, veterani iz Trebinja su izveli Igre iz Obrenovca i Bosilegradsko krajište pokazavši talenat ali i profesionalizam. I za kraj domaćini su odigrali Igre iz Leskovca.

Koncert je pratilo više desetina najupornijih kojima ni jaka kiša nije smetala da uživaju u narodnoj muzici i igri. Program je odlično vodila Nataša Čepić.

Zlatiborsko kulturno leto se nastavlja već u nedelju koncertom grupe Van Gogh.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031