fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Turizam

Veterani Zlatibora danas nastupaju u Austriji

Ansambal udruženja građana “Veterani Zlatibora” danas će se predstaviti na MULTI-KULTI FESTU koji organizuje KUD Mladost iz Leobersdorfa.

veterani-polazak-bec16-4

Na festivalu će učstvovati veliki broj kulturno-umetničkih društava, a Veterani Zlatibora su najavljeni kao specijalni gosti. Oni će se austrijskoj publici predstaviti koreografijama “Igre zlatiboskog kraja” i “Igre centralne Srbije”.

veterani-polazak-bec16-1

“KUD Mladost iz Leobersdorfa je prepoznao naše kvalitete i pozvao nas da budemo specijalni gosti njihovog festivala, gde ćemo predstavljati Srbiju. Velika nam je čast da smo za kratko vreme napravili nešto značajno, ipak mi smo veterani koji imaju i porodične i poslovne obaveze, istakao je Luka Vesović.

veterani-polazak-bec16-2

Veterani Zlatibora su u prethodne dve godine imali veliki broj nastupa kako u zemlji tako i u inostranstvu a kruna njihovog rada je organizovanje festivala folklornih ansambala veterana. Udruženje je do sada uspelo da pripremi četiri koreografije i nabavi nošnje za svaku što je veliki uspeh imajući u vidu kratko vreme postojanja. Treba naglasiti da Udruženje ima i folkorni podmladak koji će ove godine nastupiti na međunarodnom festivalu “Licidersko srce”.

Bečki selfi
Bečki selfi

Predsednik Udruženja, Canko Paunović je pred polazak za Austriju izjavio za zlatibor.tv da je ovo još jedan dokaz uspešnog rada udruženja u predstavljanju tradicije i običaja zlatiborskog kraja i Srbije.

“Iza nas je ozbiljan rad i trud, a to su prepoznali i nadležni u Opštini i TO Zlatibor i podržali su naše aktivnosti, istakao je Paunović. On je najavio i nove nastupe narednih dana, posle gostovanja u Beču sledi i nastup na Katran danima u Jablanici, i Zlakusi 2.jula.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930