fbpx
Događaji Politika Vesti

Vidovdanska akcija SNPa na Zlatiboru

snp-vidovdan15-1

Aktivisti Srpske narodne partije danas su na Zlatiboru akcijom “Ne dajmo ono što je naše” obeležili Vidovdan.

Cilj akcije “Ne dajmo ono što je naše”, koja je organizovana širom Srbije je da se građanima ukaže na pitanje vlasništva Srbije nad imovinom na Kosovu i Metohiji.

snp-vidovdan15-2

“Kosovski boj” se danas ne bije samo za poštovanje međunarodnog prava i očuvanje našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta na KiM, već se boj bije i za Trepču, Gazivode, Brezovicu, za stotine miliona evra vrednu imovinu NIS-a, Telekoma, Elektroprivrede i drugih srpskih preduzeća na KiM. Pitanje svojine je svetinja.

snp-vidovdan15-4

Ovim povodom je govorio i predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović.

“Milijardu evra kosovskog duga stranim poveriocima preuzela je Srbija na sebe i do sada otplatila 548 miliona evra za konkretnu imovinu na KiM”, istakao je Popović. On je rekao i da se 15 milijardi tona lignita nalazi na Kosovu, kao i 51 milion tona olova i cinka.

snp-vidovdan15-3

“Pitanje svojine je neprikosnoveni i univerzalni princip na kojem počivaju sve zapadne demokratije. Ne smemo da dozvolimo da taj princip važi svugde u civilizovanom svetu, a da jedino ne važi za Srbiju i Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji”, rekao je predsednik SNP i poručio da “paralelno sa zaštitom naše imovine, Srbija mora da nastavi da investira na Kosovu i Metohiji, jer će Srbi tamo da opstanu samo ako imaju posao, puteve, škole, univerzitete, bolnice…“

snp-vidovdan15-5

– Samo ako ekonomski ojačamo na Kosovu, moći ćemo uspešno da vodimo i političku borbu za Kosovo, zaključio je Popović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo