fbpx
Događaji Hobi Kuhinja Manifestacije Turizam Video

Vip Casa predstavila vinski kalendar

Zlatibor je ovog vikenda postao bogatiji za još jedan interesantan sadržaj. Vip Casa Club Zlatibor je u subotu 23.juna predstavila vinski kalendar za vinski restoran Casa de Vinos koji posluje u okviru ovog sistema. Kalendarom je predviđeno da svakog meseca gostima Zlatibora budu predstavljena vina najboljih vinarija Srbije i inostranstva. A kako je poznato da uz dobro vino ide i dobra hrana vinski kalendar je dopunjen i jednim zanimljivim gastronomskim putovanjem, naime svakog meseca Vip Casa Club će predstavljati i nacionalne kuhinje iz celog sveta.

“Lajt motiv cele naše priče je drugačiji i shodno tome i ova manifestacija je drugačija jer traje 365 dana u godini, gde smo opredelili svakoj vinariji jedan mesec. I to je manifestacija koja traje cele godine, da turisti i naši gosti kojih je sve više na Zlatiboru imaju mogućnost da u lepom ambijentu Vip Casa Kluba i Vip Casa de Vinos probaju vina koja ma drugim mestima ne bi probali istakao je Vladimir Bogićević, direktor Vip Casa kluba na početku manifestacije a zatim se zahvalio se na podršci koju je projekat dobio od TO Zlatibor.

Prisutnima se obratio i direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović koji je rekao da izgradnja ovakvih objekata podiže i samu destinaciju na mnogo viši nivo i da se zajedničkim radom svih u turističkoj privredi može postići mnogo.

“Nama ostaje da pratimo sve ove ideje, da pratimo ovakve manifestacije, da ih promovišemo i da sliku i priču o Zlatiboru širimo,” istakao je Živanović.

Oni koji Zlatibor posete u julu moći će da probaju vina italijanske vinarije San Marzano iz Apulije. Vina iz ovog podneblja imaju poseban ukus kome kumuje blizina Jardranskog i Jonskog mora. Uz dobra italijanska vina naravno najbolje se slaže i italijanska kuhinja koja će biti na meniju u isto vreme. Posle Italije u avgustu Kameleon kuhinja će predstaviti jela iz Mađarske, zajedno sa vinima koje od fruškogorskog grožđa priprema vinarije Kovačević.

Posetioce u narednih godinu dana očekuje raznovrsna hrana Kameleon kuhinje, a gosti će moći da probaju i jela kineske, američke, francuske, turske, meksičke, japanske, nemačke i blisko-istočne kuhinje uz vina iz vinarija Erdevik, Virtus, Temet, Trivanović, Zvonko Bogdan, Plantaža, Meneghetti, Antinori, Familia Torres, Dalvina…

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930