fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

Više turista iz Rusije u 2016.godini

Ovog vikenda Zlatibor je posetila još jedna grupa turističkih radnika iz Rusije. Aleksej Lebed (Алексей Лебедь), direktor kompanije De Vizu je sa svojim partnerima iz Srbije razgovarao sa predstavnicima turističke privrede Zlatibora o mogućnostima saradnje.

aleksej-lebed

Gospodin Lebed je za zlatibor.tv izjavio da postoji prostor za saradnju i da bi broj gostiju iz Rusije mogao biti znatno veći.

“Prvenstveno postoji prostor za saradnju u zdravstvenom turizmu u lečenju bolesti štitaste žlezde i metabolizma, što bi bio prvi segment. Drugi segment bi predstavljaju aranžmani za porodice, a treći segment bi činili aranžmani za rekreativne skijaše,” istakao je Aleksej Lebed.

Trenutno je broj turista koji dolazi iz Ruske federacije je skroman, ali se pripremaju planovi da se broj gostiju iz Rusije poveća u 2016.godini. Ono što je najvažnije je da se pojača marketing na tržištu Rusije kako bi potencijalni gosti upoznali sa turističkom ponudom Zlatibora.

Ratko Čitaković, direktor R-TOURS je ovom prilikom izjavio da ova agencija već dugo radi aranžmane za goste iz Rusije i da su se sada stekli uslovi za masovniji dolazak ruskih gostiju. Prvi pozitivan znak je uvođenje novih letova iz Rusije za Srbiju po povoljnim cenama.

“Mi smo destinacija koja nema vizu, a svetska dešavanja mogu da nam idu na ruku, kao što je zabrana putovanja u Tursku,” istakao je gospodin Čitaković.

Sada se priprema ponuda za rusko tržište, a baza bi bio Zlatibor. Za početak bi se krenulo u zdravstveni turizam. Direktor R-Toursa namerava da Zlatibor predstavi i drugim tur-operaterima iz Rusije kako bi se omasovio broj gostiju iz ove zemlje.

rusija15-1

Poseta je ugovorena tokom sajma turizma u Moskvi koji je održan u septembru ove godine. Direktor TO Zlatibor, Arsen Đurić je rekao da će TO Zlatibor pripremiti propagandne materijale na ruskom jeziku.

“Očekujemo da prve organizovane grupe turista iz Rusije posete Zlatibor  već ove zime,” istakao je Arsen Đurić.

U razgovorima sa tur operaterima iz Rusije je dogovoreno i da se u martu mesecu Zlatibor predstavi na sajmu turizma u Moskvi.  Partnerima iz Rusije su ovog vikenda predstavljeni svi potencijali Zlatibora a organizovana je poseta Ski centru Tornik i Mokroj Gori.

Kako je agencija “R-TOURS” već obezbedila čarter avio-prevoz sa nekoliko aerodroma iz Rusije ka Beogradu dva puta nedeljno za narednu godinu, TO “Zlatibor” i SB “Čigota” će organizovati povoljan transfer od aerodoroma Nikola Tesla Beograd do Zlatibora. Dogovoreno je i da turistička organizacija Zlatibor za goste iz Rusije organizuje izlete ka najposećenijim atrakcijama na Zlatiboru i okolini (Muzej „Staro selo“, Stopića pećina, Gostiljski vodopad, Tornik, Morka Gora, Višegrad, Kanjon Uvca).

Predstavnici kompanije De Vizu su pokazali najveće interesovanje za poslovanje u domenu zdravstvenog turizma, i saradnju sa Institutom „Čigota“. Zlatibor se već sada nalazi u ponudi ove kompanije, a gosti iz Rusije mogu da rezervišu smeštaj u hotelima Mona Zlatibor i Olimp.

kancelarija15-6

Gosti iz Rusije su posetili i kancelariju za saradnju sa Ruskom federacijom, za koju su pokazali veliko interesovanje. Domaćini su predložili da se saradnja iz turističkog sektora proširi i na druge oblasti kao što je izvoz naših poljoprivrednih i suhomesnatih proizvoda.

kancelarija15-7

Ove godine je organizovano više poseta ruskih tur-operatera kako bi se ispitale mogućnosti saradnje. O interesovanju govori i činjenica da je Zlatibor posetila i moskovska televizija TV3. Ovu posetu je organizovala TO Zlatibor u saradnji sa turističkom agencijom “Lunatravel” iz Beograda. Moskovska ekipa je ovom prilikom snimala emisiju o lekovitom bilju, a njihovi sagovornici su bili poznati zlatiborski biljari. Nakon Zlatibora, ekipa TV3 je posetila Šljivovicu kako bi upoznali Miladina Lekića autora skulpture “Zlatiborski brzi voz”. Ekipa je posetila i Kremna gde su razgovarali sa Draganom Pjević, koji im je pričao zanimljivosti o prorocima Tarabićima i Kremanskom proročanstvu.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930