fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost

Volonterizam – novi idealizam

U društvu gde je sve podređeno materijalnim vrednostima i gde svaka aktivnost koja nije praćena ličnom korišću izaziva sumnju postoje i ljudi koji nesebično pomažu, oni su volonteri.

jagoda-jeremic

U ponedeljak, 20. jula, u Čajetini je održano predavanje o volonterizmu, kao deo projekta  Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Predavač, Jagoda Jeremić, koordintorka Volonterskog socijalnog servisa, koji radi u okviru udruženja Zlatiborski krug, prisutnima je predstavila rezultate volonterskih aktivnosti organizovanih u proteklih nekoliko godina, pre svega vezano za socijalne usluge koje Udruženje pruža.

volonteri2

Uz prezentaciju koja je obuhvatila zakonske odredbe koje se tiču volonterskog rada, prava i obaveza volontera, Jagoda Jeremić je istakla značaj volonterizma za mlade, za njihov lični i profesionalni razvoj, sa naglaskom na mogućnosti koje se pružaju volonterima.

Prisutni volonteri koji su učestvovali u volonterskim akcijama koje je organizovao Zlatiborski krug, govorili su o svom iskustvu i svemu onome što su dobili i ostvarili kroz bavljenje volonterizmom.

volonteri1

Mr Zorica Milosavljević, predsednica Zlatiborskog kruga se zahvalila prisutnim članovima Udruženja penzionera Čajetine, koji su proteklih godina učestvovali u programima međugeneracijske saradnje, pozdravila „stare“ volontere – studente, koji su došli da podele svoje iskustvo sa mlađim sugrađanima i pozvala nove omladince da se uključe u volonterski rad za poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici prema svojim ličnim afinitetima.

jagoda-jeremic2

Najavljena je obuka koja će se krajem avgusta i tokom septembra organizovati za nove volontere, a nakon predavanja je Jagoda Jeremić u neformalnom razgovoru odgovarala na pitanja omladinaca zainteresovanih da se uključe u rad Volonterskog socijalnog servisa.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031