fbpx
Događaji Plivanje Sport Video

XIX Jesenji Čigota kup

U subotu 6.decembra 2014.godine, na bazenu Specijalne bolnice “Čigota”je održan XIX plivački miting “Čigota kup”. Više od 380 plivača iz 13 klubova iz BiH i Srbije se nadmetalo u više plivačkih disciplina.

Plivači PK Čigota su zabeležili solidne rezultate na ovom takmičenju. Osvojeno je 11 medalja i to osam zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane.

pk-cigota2014

Najbolje rezultate su pokazali Mihajlo Anđić koji je osvojio zlatne medalje u trkama na 50 metara u prsno i kraul i Predrag Ćitić koji je bio najbolji u trkama na 100 metara u disciplinama kraul i delfin. Zlatne medalje su osvojili i Dimitrij Mijailović u disciplini 50 metra prsno; Tijana Smiljanić u disciplini 100 metara prsno; i Jovana Knežević u disciplini 100 metara kraul.

Jedninu srebrnu medalju je za PK Čigota osvojio Nikola Ilić u disciplini 100 metara leđno. Bojana Knežević je u disciplini 100 metara kraul bila treća, a u istoj disciplini u muškoj konkurenciji bronzu je osvojio Nemanja Mitrović.

Posebno je bila uzbudljiva muška štafeta u disciplini 4 x 50 metara kraul, u kojoj je prvo mesto osvojila ekipa PK Čigota koja je nastupila u sastavu Nemanja Mitrović, Nikola Ilić, Dragan Ilić i Predrag Ćitić.

Što se tiče ženske štafete u istoj disciplini, ekipa PK Čigota je plivala u sastavu Tijana Smiljanić, Bojana Knežević, Pašić Maša i Jovana Knežević. Plivačice PK Čigota su bile prve, ali su zbog prigovora ostale bez medalje.

Kompletne rezultate XIX jesenjeg Čigota kupa možete pogledati na portalu plivanje.info

Jul

Kupindo