fbpx
Događaji T-Info Turizam Video

YUTA održala skupštinu na Zlatiboru

Juče je kongresnoj sali SB “Čigota” održana Skupština Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA, koja je osnovana 14. aprila 1954.godine. Ova organizacija funkcioniše kao strukovno udruženje turističke privrede.

Yuta-16-7

Na početku skupa dobrodošlicu su turističkim radnicima poželeli Maja vermezović, menadžer marketinga SB Čigota i Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor. Zahvaljujući inicijativi predstavnika TO Zlatibor i SB Čigota, YUTA održava svoju Skupštinu na Zlatiboru.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić je istakao da se Skupština ove organizacije održava na Zlatiboru koji je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji poslednjih godina.

“Ovde će danas biti 50 najvećih turoperatora u Srbiji koji će se upoznati sa novim objektima, malo porazgovarati sa direktorom TO „Zlatibor“ vezano za cenovnu politiku i, uopšte, za nastup zlatiborske privrede u Srbiji vezano za saradnju sa turističkim agencijama,” istakao je Seničić.

Yuta-16-1

Glavna tema Skupštine YUTA je novi proizvod ove organizacije, YUTA garancija putovanja, na ovaj način se turistima u potpunosti garantuje: povraćaj novca putnicima u najkraćem mogućem roku za ne započeta putovanja u slučajevima insolventnosti i naknade štete; hitno obezbeđivanja besplatnog smeštaja na destinaciji u slučaju kada turistička agencija nije obezbedila ili platila smeštaj; organizaciju besplatnog povratka sa destinacije… Do sada se u ovaj projekat uključilo više od 150 agencija u zemlji a postoji i interesovanje i u Evropi.

Yuta-16-5

“Reč je o YUTA garanciji putovanja, o potpunoj zaštiti putnika koji svoj novac uplate agencijama koje imaju taj status garancije putovanja, a njih ima oko 150 u Srbiji. To je nešto najnovije što je YUTA u poslednjih desetak godina izbacila na tržište, a prema interesovanjima iz Evrope mislim da je to proizvod koji ćemo moći da plasiramo i van Srbije,“ rekao je direktor YUTA Aleksandar Seničić.

Arsen Đurić je izrazio zadovoljstvo što je Zlatibor domaćin Skupštini YUTA i da je ovo odlična prilika da se turoperateri upoznaju sa ponudom Zlatibora.

“Pored redovne Skupštine YUTA na kojoj je upriličen sastanak predstavnika turističkih agencija iz čitave Srbije sa hotelijerima sa Zlatibora sa ciljem da se uspostavi ili proširi već postojeća saradnja. U popodnevnim satima ćemo imati i sportsko dešavanje – turnir u malom fudbalu između predstavnika YUTA i predstavnika Turističke privrede Zlatiborskog okruga. gde se nadamo da ćemo u tom sportskom delu pobediti kao domaćini,” istakao je Đurić.

Što se tiče turističkih pokazatelja Zlatibor je imao izuzetno uspešna prva tri meseca 2016.godine. Statistika za period januar – mart pokazuje rast turističkog prometa za 22%, uz najave za dobru popunjenost u toku meseca maja.

Yuta-16-6

Na marginama Skupštine se govorilo i o efektima terorističkih pretnji na turističku industriju i kakav će to imati uticaj na turoperatere u Srbiji.

Svi su saglasni da će se veliki broj gostiju odlučiti za domaće destinacije zbog pretnji terorizmom na destinacijama koje su inače popularne.

“Naravno da se pretnje terorizmom osećaju u celom svetu. Prouzrokovaće, uz ekonomsku krizu, jedan manji broj turista koji će putovati u inostranstvo, ali očekujemo da to doprinese razvoju domaćeg turizma”, rekao je direktor YUTA, Aleksandar Seničić.

Yuta-16-2

Predstavnik jedne od najpoznatijih turističkih agencija „Kon tiki“, Slobodan Mićić, rekao je da će i ove godine zainteresovani turisti imati veliki izbor putovanja po celom svetu, ali će ovoga puta akcenat staviti na Srbiju.

“Zbog toga je YUTA i došla na Zlatibor, da malo poveća broj naših turista. Uvek je bilo interesovanja za Zlatibor, ali se nadamo da će ova godina biti rekordna! Naš svet voli da putuje, naročito Srbijom. I to ne mora da bude uvek za vreme odmora, nego je nama cilj da preko godine što više ljudi iz drugih gradova provede vikende i praznike ovde, na jednoj od najlepših naših planina.”

U sportskom delu ove manifestacije snage su odmerile ekipe turističkih agencija i domaćina, turističke regije zapadne Srbije. Za domaćina su igrali Momčilo Mihailović i Vladimir Živanović iz TO Zlatibor, koji su dali veliki doprinos pobedi od 4:2, a u strelce se upisao i Mihailović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031