fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Za predsednika opštinskog odbora SNSa izabran dr Aleksandar Jeremić

U kongresnom centru Srbija, sinoć je održana izborna skupština za predsednika opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Čajetini. Delegati su jednoglasno podržali doktora Aleksandra Jeremića za novog predsednika opštinskog odbora.

Prisutni su na samom početku minutom ćutanja odali poštu Ljubiši Đuroviću, potpredsedniku mesnog odbora Zlatibor koji je iznenada preminuo. Skupština je počela himnom Srpske napredne partije, “Tamo daleko.”

sns-skupstina15-4

Sednici su pored delegata, prisustvovali članovi i simpatizeri stranke, gosti, kao i predstavnici Izvršnog odbora SNSa Bojan Ilić i Goran Arsović.

Na samom početku sednice su izabrani predsednik i članovi Verifikacione komisije, a zatim i predsednik i članovi Izborne komisije. Za predsednika Verifikacione komisije je izabran Đorđe Dabić, a za predsednika Izborne komisije Nenad Vasić.

sns-skupstina15-2

Predsednik Verifikacione komisije, Đorđe Dabić je obavestio prisutne da Izborna skupština SNS u Čajetini broji 34 delegata, a da sednici prisustvuje 26 delegata (74%) i da postoji kvorum za odlučivanje.

U sklopu priprema za održanje Izborne skupštine održani su izbori i u 15 mesnih odbora.

Delegatima se zatim obratio poverenik opštinskog odbora SNSa u Čajetini Goran Tijanić koji je podneo izveštaj o radu povereništva u prethodnom periodu. Povereništvo je za deset meseci rada održalo 30 sastanaka sa poverenicima mesnih odbora i savetima stranke. “Na taj način smo mobilisali članstvo, i obišli sva sela naše opštine, a uključili smo i mnogo ljudi koji su spremni da pomognu stranci da preuzme vlast u opštini Čajetina,” istakao je Tijanić.

sns-skupstina15-1

Predsednik Izborne komisije, Nenad Vasić je prisute obavestio da je za predsednika opštinskog odbora kandidovan samo dr Aleksandar Jeremić, koga je za predsednika predložio Goran Tijanić. On je ovu kandidaturu obrazložio rečima da je doktor Jeremić bio i stari predsednik opštinskog odbora, i da je stranku gradio od prvog dana i da su njegovi kvaliteti poznati svima. On je pozvao prisutne delegate da Aleksandru Jeremiću pruže jednoglasnu podršku.

Zatim se prisutnima obratio sam doktor Jeremić. On je rekao da je poslednjih šest godina u svakoj prilici branio i zastupao interese Stranke zajedno sa svim članovima i simpatizerima i da će novi opštinski odbor imati zadatak da Stranku pripremi za lokalne izbore. Jeremić je istakao da je cilj  osvajanje više od 50% glasova na lokalnim izborima kako bi Stranka mogla da ostvari sve planirane ideje. Kako bi se ovo ostvarilo planirana je kampanja od vrata do vrata u kojoj će se razgovarati sa svim građanima kako bi ih upoznali sa planom i programom SNSa za razvoj opštine Čajetina.

Delegati su zatim jednoglasno izabrali doktora Aleksandra Jeremića za predsednika opštinskog odbors SNSa u Čajetini.

sns-skupstina15-3

Prisutnima se zatim obratio koordinator Izvršnog odbora SNSa za Zlatiborski okrug, Bojan Ilić je na početku čestitao slavu svima koji slave Đurđevdan, a zatim je poručio da će SNS u Čajetini pobediti na sledećim lokalnim izborima.  On je zatražio od članstva da pokaže jedinstvo i da u septembru krene u novu kampanju jer je Srbija tek počela da pobeđuje. Ilić je na kraju čestitao na dobro organizovanoj skupštini.

sns-skupstina15-5

Miloš Tanović, delegat iz mesnog odbora Gostilje je čestitao doktoru Jeremiću na izboru za predsednika opštinskog odbora. On je poručio članovima SNSa da je osetio jedinstvo i da je sve bilo kako treba. Za reč se javio i Dejan Šeković iz mesnog odbora Dautovac koji je poručio da članstvo treba da se ujedini.

Pošto je završena Izborna skupština, održana je i vanredna sednica opštinskog odbora na kojoj su izabrani potpredsednici i sekretar. Na predlog predsednika opštinskog odbora Aleksandra Jeremića za potpredsednike su izabrani Goran Tijanić, Slavica Bogdanović i Vladimir Rosić, a za sekretara je izabran Đorđe Dabić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031