fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti

Žalba meštana Stubla opštini Čajetina

Danas je grupa građana iz MZ Stublo imala razgovor sa predsednikom opštine Čajetina, Milanom Stamatoviće.

Žalbe stanovnika MZ Stublo u vezi sa korišćenjem seoske utrine je lokalnom rukovodstvu izložio Radovan Kuzeljević. Naime dve katastarske parcele koje su dugi niz godina korišćene kao seoske utrine, ovih danas su dobile ogradu. Na ovaj način je desetak parcela odsečeno od puta, a vlasnicima je prilaz sada znatno otežan. A držalac ovih parcela od meštana zahteva plaćanje prelaska kako bi mogli da priđu svojim imanjima. On je najavio i protest kako bi se rešili problemi ovih meštana.

stublo1

Prema dokumentaciji koju meštani osporavaju ove parcele su 1962.godine ugovorom o zameni nepokretnosti između Narodnog odbora Opštine Čajetina i Velibora Kuzeljevića zamenjene. Gospodin Kuzeljević je dobio parcele 1493 i 1519 KO Stublo u zamenu za deo parcele 3103 na kojoj je kasnije podignuta UKT stanica Tornik i deo parcele 1515/2 KO Stublo za proširenje puta.

Velibor Kuzeljević se 2012.godine obratio opštinskoj upravi da se omogući upis u katastar nepokretnost. Skupština opštine Čajetina je o ovoj temi raspravljala na jednoj od sednica, i doneta je odluka da se prema svim u tom trenutku dostupnim podacima pristupi sklapanju aneksa ugovora kojim bi ova razmena bila izvršena.

Sekretar Skupštine opštine Čajetina, Predrag Jokić je građane obavestio da aneks ugovora o zameni nije bilo moguće zaključiti jer originalni ugovor između Narodnog odbora Opštine Čajetina i Velibora Kuzeljevića nije sačuvan. Imajući ovo u vidu gospodinu Kuzeljeviću je savetovano da svoja prava zaštiti preko suda.

Što se tiče ograde koju je gospodin Kuzeljević počeo da podiže na ovim parcelama, načelnik opštinske uprave, Veljko Radulović, je građane izvestio da dozvole za podizanje ograde daje lokalna samouprava i da niko nema prava da ograđuje državnu zemlju i da će komunalna inspekcija ispitati i rešiti ovaj problem.

Sa građanima je razgovarao i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koji je istakao da će uvek biti na strani zakona i pravde, a nikada na strani pojedinca i da će opština poštovati odluke suda, kakve goda da one budu.

stublo-katastar1

 

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930