fbpx
Događaji T-Info Turizam

Zapadna Srbija predstavila zimsku turističku ponudu

U prostorijama Turističke organizacije Srbije je predstavljena turistička ponuda planinskih centara zapadne Srbije. Predstavnici medija su mogli da saznaju šta je novo na: Zlatiboru, Tari, Zlataru, Goliji, Mokroj Gori i Sjenici. Na konferenciji se govorilo i o pripremama za doček Nove godine, novim turističkim programima, ponudi u seoskom turizmu, kao i o realizaciji projekata u oblasti turizma.

tos-konferencija

Prisutnim novinarima obratili su se Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija, Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor, Ivana Novaković, direktor Turističko sportskog centra Zlatar, Boban Perišić, direktor Turističke organizacije Užice, Snežana Joksimović, direktor Turističke organizacije Kosjerić, Radomir Lišanin, direktor Turističke organizacije Ivanjica i Mihailo Tripković, direktor Turističke organizacije Sjenica.

Miroslav Rađen je predstavljajući turističku ponudu u regiji istakao kao veoma važnu činjenicu pomeranje školskog raspusta za februar mesec što će u mnogome doprineti da se broj ostvarenih noćenja i dolazaka gostiju poveća.

Turističku ponudu Zlatibora je predstavio Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor. On je najavio otvaranje ski centra Tornik za 25. i 26. decembar, i dodao da je na ovom ski centru počelo veštačko osnežavanje staza.

Za ljubitelje adrenalinskih sadržaja na Torniku će biti na raspolaganju bob na šinama i vožnja tjubing stazom. Za početnike će biti na raspolaganju staze na Obudojevici u centru Zlatibra, gde će biti postavljeno više manjih ski liftova i klizalište. Na ovoj lokaciji moći će da se iznajme motorne i obične sanke, kao i kvadovi.

Đurić je najavio tradicionalne manifestacije zimske sezone na Zlatiboru. I ove godine će biti organizovan doček Nove godine na Kraljevom trgu. Planirani su koncerti za 1.januar i Pravoslavnu novu godinu, a tu je sada već šesnaesta “Pršutijada” po redu.

Pored manifestacija koje organizuje TO Zlatibor svi hoteli i restorani će imati organizovan novogodišnji program. Kao i prethodnih godina posetioci Zlatibra će moći da posete Stopića pećinu, Sirogojno, Mokru Goru i Višegrad.

Što se tiče cena, Đurić je naglasio je da su one ostale na nivou prošlogodišnjih, i da je oko 80 odsto novogodišnjih aranžmana već rasprodato. On je ovom prilikom pozvao sve zainteresovane da požure sa rezervacijama smeštaja za Novu godinu na Zlatiboru.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo