fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Manifestacije T-Info Turizam

Zapažen nastup TO Zlatibor na sajmu turizma

to-zlatibor-sajam1
Izvor: TO Zlatibor

U nedelju 2.marta je završen 36. Međunarodni sajam turizma ITFFA 2014. u Beogradu. Zlatibor je ove godine bio predstavljen kako na štandu To Zlatibor gde su svoje turističke proizvode predstavili hoteli: Mir, Olimp, Idila, Specijalna bolnica Zlatibor Čigota, Konačište Braća Sekulić, Apartmansko naselje Zlatiborski konaci i TA Zlatibor turs, kako i na pojedinačnim štandovima gde su najposećeniji bili štandovi hotela Palisad i Mona Zlatibor.

hotel-palisad-1
Izvor: Hotel Palisad

Na ovogodišnjem sajmu Zlatibor se predstavio novim turističkim sadržajima, a najvljena je i gradnja novih hotela kao i brojnih pratećih sadržaja. TO Zlatibor je u petak 28.februara održala promociju Zlatibora, na kojoj je govorio glumac Branislav Trifunović. On je prisutnim novinarima i predstavnicima turističke privrede govorio o snimanju filma „Odumiranje“ na Zlatiboru. Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić je na ovom skupu istakao da se na Zlatiboru grade dva nova hotela, od kojih će jedan biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine. On je najavio gradnju jošt tri manja hotela u 2015.godini. Đurić je istakao da je završena rekonstrukcija hotela “Palisad” i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje “Zlatiborski konaci”, sa 222 apartmana.

Što se tiče aktivnosti TO Zlatibor Đurić je najavio otvaranje autokampa na Zlatiboru, kojeje planirano u maju. Autokamp na Zlatiboru će imati tri zvezdice i biće opremljen po najsavremenijim standardima. On je istakao da će se nastaviti sa ulaganjima u izgradnji novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza. Đurić je na kraju govorio i o planiranim radovima na izgradnji gondole od centra Zlatibora do Tornika, koja bi trebalo da bude završena za godinu i po dana.

U subotu 1.marta Specijalna bolnica Zlatibor-Čigota  je organizovala skup korisnika Čigota programa, prijatelja i svih ljubitelja zdravog načina života na Adi Ciganliji koji su se nakon šetnje na štandu Čigote okrepili Čigota čajem i Čigota hranom.

Kao i ranije, veliki broj posetilaca je posetio štand TO Zlatibora, naročito su ih privukli specijalni sajamski popusti i nagradna igra koja je bila organizovana na štandu.

Novim sadržajima u turističkoj ponudi destinacije očekuje se da će se privući znatan broj novih turista koji će uživati u čarima koje planina pruža, a Zlatibor će nastaviti da održi trend jedne od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

Na sajmu su posetioci pored turističkih proizvoda mogli da probaju i tradicionalne zlatiborske suhomesnate proizvode komapnije “Zlatiborac” kao i alkoholne proizvode proizvođača “Stara rakija”.

Treba podsetiti da je TO Zlatibor organizovala i posetu 36.međunarodnog sajma za sve zainteresovane građane opštine Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930