fbpx
Događaji T-Info Turizam

Završen “Karavan salon” u Dizeldorfu

U Dizeldorfu se danas završava najveći evropski sajam kamp – vozila i kamp – prikolica “Karavan salon”. Posetioci sajma su mogli iz prve ruke da upoznaju svet kampera i kamp – prikolica. Na više od 190.000 metara kvadratnih izložbenog prostora u devet hala posetioci su mogli da posete štandove skoro 600 izlagača, i da vide više od 1.900 kamp – vozila i kamp – prikolica.

karavan-salon15-2

Organizatori su zadovoljni posetom sajma, a do četvrtka izložbene paviljone je posetilo više od 115.000 ljudi (15% od ukupnog broja posetilaca su bili stranci).

karavan-salon15-3

Zanimljivo je pomenuti da je do utorka na sajamskim parking prostorima bilo parkirano više od 15.900 vozila. Imajući u vidu tempo poseta organizatori veruju da će ukupan broj posetilaca biti veći od 170.000.

Prema anketi koju su sproveli organizatori među izlagačima, 62,5 % izlagača je ove godine prodalo više rekreativnih vozila nego prošle godine, dok je 29,2 % imalo istu prodaju kao i 2014.godine. Treba podestiti da je u prvih šest meseci industrija kamp – vozila imala za 8,9 % veći promet nego prošle godine.

Sajmu su prisustvovali i predstavnici TO Zlatibor koji su iskoristili priliku da uspostave kontakte sa asocijacijama i agencijama za organizovanje putovanja širom Evrope i Balkana. Ovom prilikom su predstavljeni i turistički potencijali Zlatibora i kapaciteti kampa “Zlatibor” koji će se naći na brošurama i vodećim sajtovima o kampingu u Evropi i svetu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo