fbpx
Događaji Manifestacije Turizam

Završen Livada fest 2014

U subotu 19.jula je održan treći Livada fest. Ove godine su se kosci nadmetali u kosidbi trimerima. No, iako su korišćene moderne tehnologije kosci su bili vredni a borba neizvesna sve do samog kraja.

livadafest14-2

Prvo mesto u kosidbi trimerom je osvojio Radivoje Dučić. Prošlogodišnjem pobedniku, Predragu Drndareviću je ovog puta pripalo drugo mesto. a treće mesto je zauzeo Nikola Bjeličić.

Posle kosidbe je usledilo nadmetanje u tesanju brvna, kako bi se dobila četvrtasta greda, a ovde su bili bitni kako brzina, tako i preciznost. U ovoj disciplini je najbolji bio Sekula Nedić.

Izbor za Mis livade je izazavao veliko interesovanje kako među momcima tako i među devojkama. Stručni žiri je za Mis livade izabrao Tanju Knežević, dok je za prvu pratilju izabrama Marijana Gojgić. Takođe, žiri je dodelio i nagradu za najlepši osmeh Milanki Kutlešić.

U disciplini precizno jahanje prvo mesto je po drugi put osvojio Aleksandar Gruičić, koji je sve zadatke obavio bez greške i za najkraće vreme. Drugo mesto je pripalo Milanu Grujičiću.

Najzanimljivije je bilo u prelasku preko brvna gde su David Jadžić i Marko Stamatović podelili nagradu. Organizatori su organizovali i takmičenje u prevlačenju konopca ali za decu gde je najbolja bila ekipa Lavovi.

Publika je mogla da uživa u muzici frulaša, pevača izvika i trubača. Pored tradicionalne muzike, publika je na Šator bini mogla da pogleda i posluša nastup Nele i Vetar benda.

Na Livada bini publiku su u večernjim satima zabavljali Đura i mornari sa gostima. Manifestaciju su podržali i prisustvovali joj predstavnici Opštine Nova Varoš i Turističko-sportskog centra Zlatar.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930