fbpx
Događaji Društvo Obrazovanje Servisne informacije Vesti

Završen štrajk prosvetnih radnika u OŠ Dimitrije Tucović

Nastavni proces u OŠ Dimitrije Tucović će od sutra, 18.februara biti normalizovan, a učenici će sutra imati časova u trajanju od 45 minuta. Prekid štrajka je dogovoren 11.februara kada su predstavnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” i Sindikata obrazovanja Srbije potpisali Sporazum i Poseban kolektivni ugovor sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem.

OŠ Dimitrije Tucović - Čajetina

Prema slovu sporazuma nastava će biti normalizovana od 18.februara, a kako su zaposleni u OŠ Dimitrije Tucović članovi Sindikata obrazovanja Srbije oni će od sutra imati redovne časove od 45 minuta.

S druge strane glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i predsedništvo Sindikata radnika u prosveti Srbije nakon preglasavanja na tim organima nisu prihvatili ponuđeni Sporazum Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što znači da se štrajk prosvetnih radnika nastavlja. Predstavnici ovih sindikata su tražili da se precizira rešavanje druge tačke sporazuma i da se daju jasne garancije da će Vlada poštovati Sporazum.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo