fbpx
Događaji Manifestacije Odbojka Sport Turizam Video

Završen Zlatiborski turnir u odbojci na pesku

Trećeg dana II turnira Prvenstva Srbije u odbojci na pesku u muškoj i ženskoj konkurenciji publika je mogla da uživa u poslednjih osam mečeva ovog takmičenja. Najbolje ekipe su još jednom pokazale sve svoje kvalitete, a u konačnom preseku može se reći da su pobednike odlučivale nijanse. Takmičari su morali da se nadmeću po veoma toplom vremenu, a dodatne probleme je povremeno stvarao i jak vetar.

odbojka15-15

Paralelno sa finalnim mečevima u seniorskoj konkurenciji, na terenu broj 2 snage su odmerile i četvročlane juniorske ekipe koje su takođe pokazale šta sve znaju.

odbojka15-16

Takmičenja su startovala polufinalnim mečevima u ženskoj konkurenciji gde su se za finale izborili parovi Matić Milena/Milošević Marija i Simić Svetlana/Isailović Ivana.

Poraženi polufinalisti Škarić Nina/Aleksić Aleksandra i Mrđan Gorana/Trifunović Teodora su odmerili snage u meču za treće mesto. Par Škarić – Aleksić je imao više snage i energije pa su na kraju slavili rezultatom 2:0 (21:15, 21:15).

U finalnom meču par Matić – Milošević je savladao par Simić – Isailović rezultatom 2:0. Prvi set je par Matić – Milošević dobio rezultatom 21:19 posle teške borbe. U nastavku par Matić – Milošević nastavlja sa dobrom igrom i dobija i drugi set rezultatom 21:16.

odbojka15-12

U muškoj konkurenciji u finale su se plasirali Basta – Kolarić i Galešev – Jovanović, dok su Lozić – Klašnić i Gavrilov – Milić odmerili snage u meču za treće mesto.

Galešev Marko i Jovanović Raško su relativno lako u polfinalu savladali par Gavrilov – Milić rezultatom 2:0 (21:11, 21:13).

Meč za treće mesto je u dva seta dobio par Lozić – Klašnić. Oni su slavili rezultatom 21:19 i 21:15. U finalu su Basta – Kolarić nastavili sa dobrom igrom tako da su uspeli da savladaju par Galešev – Jovanović rezultatom  2:0 (21:14, 21:13).

Takmičenja se nastavljaju sledećeg vikenda u Novom Sadu, a zatim sledi Šabac, Zrenjanin, Sombor i na kraju Beograd.

Ovom prilikom je za zlatibor.tv izjavu dao i sekretar Sportskog saveza opštine Čajetina, Branko Škodrić.

Trenutni poredak možete pogledati ovde.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo