fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Video

Završena kuća za porodicu Ćaldović

Izvor: Opština Čajetina

Za nešto manje od osam meseci porodica Ćaldović iz Čajetine je dobila novi dom. O akciji je pisao dnevni list Blic u martu ove godine u tekstu Kuća na pokloon slepom dečaku.

Juče su predstavnici „Blic“ fondacije – „Srce za decu“, kompanije „Komtrejd“ i opštine Čajetina bili gosti u novom domu porodice Ćaldović. Srećna lica porodice Ćaldović, koja će svoju decu mnogo lakše odgajati u adekvatnom prostoru, a imajući na umu posebne potrebe slepog Rada, rekla su nam koliko dobri ljudi udruženim snagama mogu da učine.

„Ideja za formiranje „Blic fondacije“ potekla je s toga što smo shvatili da je, pored informisanja stanovništva, veoma značajna uloga medija u tome da se organizuju i prikupljaju sredstva za pomoć našim sugrađanima gde god oni živeli u našoj lepoj Srbiji. Pokušali smo da iskoristimo moć koju mediji imaju i da stalnim pozivanjem čitalaca, i objavljivanjem priča o ljudima kojima je pomoć potrebna, prikupimo sredstva i realizujemo ih kroz pomoć tim ljudima“, kaže Nada Stamatović iz „Blic fondacije“.

„Ovom prilikom smo došli u Čajetinu da pomognemo porodici Ćaldović, a za to nije zaslužna samo naša fondacija već i čelnici opštine Čajetina i kompanije „Komtrejd“. Svi zajedno smo učinili jednu veliku stvar i ovu porodicu uselili u novi dom.“
Do sada je ova fondacija pomogla 70 porodica samo kroz akciju „Srce za decu“ .

Rade

Opština je, sa svoje strane, obezbedila plac ovoj porodici, oslobodila ih plaćanja za komunalno opremanje i opredelila sredstva u visini od 1 000 000 dinara za opremanje novog doma. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović se zahvalio „Blic fondaciji“ i kompaniji „Komtrejd“ što su imali sluha i prepoznali potrebe ove čajetinske porodice kako bi dobili adekvatne uslove za život i rad.

Sa svoje strane, predstavnici kompanije „Komtrejd“ kažu da im ovakve akcije predstavljaju posebno zadovoljstvo i da su ispred uobičajenih poslovnih uspeha.

O sreći petočlane porodice Ćaldović, koja je do nedavno živela u garsonjeri, nepotrebno je posebno govoriti. Rade (4. razred) i Milan (5.razred) su presrećni što imaju sopstvenu sobu u kojoj na miru mogu da rade svoje domaće zadatke, uče, ali i igraju se.

Rade svira na klavijaturama, a one sada imaju svoje mesto u novom domu. Takođe kaže da se lakše snalazi u velikom prostoru svoje kuće. Na lepo se lako naviknuti, kaže poslovica, a svi akteri u sreći Ćaldovića mogli su danas to i potvrditi. Mala Milica, koja danas puni dve godine, imaće pravo slavlje koje je već počelo dolaskom darodavaca.

A kako Rade svira pogledajte ovde

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930