fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti

Završena predaja izbornih listi

Sinoć u ponoć je istekao rok za predaju izbornih listi za učešće na izborima zakazanim za 24.april 2016.godine. U opštini Čajetina juče je izbornu listu predao i opštinski odbor Srpske radikalne stranke tako da je OIK ukupno primila sedam izbornih lista. Do sada je proglašeno pet izbornih lista. Opštinska izborna komisija će danas na sednici u 10 časova razmatrati da li izborne liste GG Zlatiborski pogled i Srpske radikalne stranke ispunjavaju sve uslove kako bi bile proglašene. Ukoliko i ove liste ispune zakonske uslove ukupan broj izbornih lista na predstojećim izborima će biti sedam.

izbori16-3

Što se tiče republičkih parlamentarnih izbora RIKu je predato petnaest izbornih lista a do sada je proglašeno trinaest. Među poslednjima su svoje izborne liste predali “Levica Srbije” i Pokret “Dosta je bilo” koje će ukoliko ne budu imale nedostataka biti proglašene u toku dana.

izbori2016

Pokrajnska izborna komisija je do sada proglasila deset izbornih lista a još četiri izborne liste su predate poslednjeg dana tako da će se o njima odlučivati naredna 24 časa.

izbori-vojvodina16

Građani Srbije će na predstojećim izborima glasati na 8.378 biračkih mesta od čega je 38 biračkih mesta u inostranstvu dok su ostala na teritoriji Srbije. Što se tiče opštine Čajetina građani će glasati na 30 biračkih mesta, prema podacima iz 2014.godine pravo glasa je na tadašnjim parlamentarnim izborima imalo 12.776 građana. Koliki će biti broj glasača na ovogodišnjim izborima biće poznato u toku dana.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo