fbpx
Događaji Izbori

Završna konvencija Demokratske stranke Srbije

 

30.04.2012.godine, Zlatiboer

Juče je u sportskoj hali u Čajetini održana završna konvencija Demokratske stranke Srbije koja na lokalnim izborima nastupa pod sloganom “Glasaj za najbolje, jer nisu svi isti!” Konvenciji je prisustvovao i doktor Vojislav Koštunica, predsednik DSS-a i kandidat za predsednika Republike, kao i Siniša Kovačević, Miloš Aligrudić i Petar Petrović.

Doktor Vojislav Koštunica je ponovio da sadašnja vlast ide “od države ka ne-državi, u nedođiju kakva je Eropska unija”, za koju ni ona sama ne zna da li će sutra postojati, ali u kojoj će Srbija sigurno biti u podaničkom položaju. Koštunica je naglasio da se zbog toga DSS zalaže za političku neutralnost Srbije, čije je pravo ime, po njemu, sloboda. “Priznali su Kosovo sa zvezdicom na regionalnim skupovima, ali to ništa ne znači, jer narod je slobodan i Kosovo i Metohija su naši i uvek će biti”, rekao je Koštunica. I na kraju Koštunca je pozvao Čajetince da, kao i u prethodnih 12 godina, glasaju za DS S i, kako je rekao, srpski put slobode. “Vi 12 godina ne verujete u laži i prevare i pokazujete da je moguće biti slobodan “, poručio je Koštunica. Deo izlaganja doktora Koštunice pogledajte na stranici tanjug.rs

Na konvenciji su predstavljeni kandidati za narodne poslanike iz naše opštine: Bojana Božanić i Arsen Đurić, koji će se u republičkom parlamentu zalagati  da se autoput Beograd – Podgorica gradi preko Zlatibora, da se što brže završi rekonstrukcija aerodroma Ponikve, i da opština Čajetina dobije više sredstava iz republičkog budžeta za realizaciju kapitalnih projekata.

Predsednik opštine Milan Stamatović i prvi na listi za lokalne izbore je istakao da će se u naredne četiri godine planira izgradnja kapitalnih objekata komunalne, putne i turističke infrastrukture i to. Planirana je gradnja gondole Zlatibor – Tornik, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru i Čajetini, sistema vodosnabdevanja sa izvora Sušačko vrelo, autobuske stanice, savremene tržnice, zabavnog akva parka, kao i zgrade mesene zajednicena Zlatiboru, savremene zelene pijace u Čajetini, put Zlatibor – Oko – Braneško polje. Planirano je da se u ovom periodu pusti u rad gasovod, i da se nastave radovi na dubokoj bušotini geotermalne vode na Zlatiboru.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930