fbpx
Bioskop Događaji Kultura

Zimski bioskop u Čajetini

U bioskopu Doma kulture u Čajetini u subotu 10.januara publika će moći da vidi tri zanimljiva filmska ostvarenja. Publika će moći da pogleda filmove Spašavanje Deda Mraza, Peti leptir i Hobit – Bitka pet armija.

U 16 časova počinje animirani film Spašavanje Deda Mraza. Film je sinhronizovan na srpski jezik i rađen je u 3D tehnologiji, a premijerno je prikazan 5.novembra 2013.godine.

leptir-dedamraz

Glavni junak filma je običan štalski vilenjak, koji saznaje da je jedini koji može da spreči invaziju na Severni pol i spase Deda Mraza – tako što će iskoristiti tajnu vremensku mašinu sakrivenu u Deda Mrazovim sankama i vratiti se u prošlost da spase Deda Mraza.

Publika će zatim moći da pogleda film “Peti leptir”. Ovo je prvi film u srpskoj kinematografiji snimljen u 3D tehnologiji. Film je režirao Milorad Milinković, po scenariju koji je uradio zajedno sa Sarom Radojković, a po motivima istoimenog romana Uroša Petrovića. Film je premijerno prikazan 23. decembra 2014. godine u Beogradu.

Priča prati Aleksu, trinaestogodišnjaka bez roditelja, koji zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije. Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao…

hobit3

I na kraju večeri u 20 časova ide film koji su mnogi čekali cele godine, poslednji deo trilogije Hobit, Bitka pet armija. U 145 minuta publika će moći konačno da sazna šta se dogodilo sa Bilbom, Torinom i ostalim patuljcima. Da li je zmaj Šmaug uspeo da pobedi i kakva će biti konačna bitka između Ljudi, Patuljaka, Orki, Vilenjaka i Goblina. Film je rađen u novoj HFR 3D tehnologiji koja ima bolji kvalitet slike u odnosu na prethodne verzije 3D filmova. Film je premijerno prikaza 17.decembra i do sada je prihodovao više od 720 miliona dolara od čega je oko 220 milona u SAD a 500 miliona  širok sveta.

Cene ulaznica su 250 dinara za filmove Spašavanje Deda Mraza i Peti leptir, dok je cena ulaznice za film Hobit 300 dinara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031