fbpx
Događaji Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Zlatibor boxing night 2015

U nedelju veče na Kraljevom trgu na Zlatiboru je održana manifestacija Zlatibor boxing night 2015. Profesionalci su snage odmerili dan posle Olimpijskih nada Srbije, kada su reprezentativci Srbije slavili u borbama sa rivalima iz Bugarske.

box-profi15-1

Organizatori su pripremili šest borbi u više kategorija. Prvo su u ring ušli Marko Jovanović i Miloš Lukić koji su se nadmetali u teškoj kategoriji. Marku Jovanoviću ovo je bio debi u ovoj kategoriji. On se dobro borio ali je iskustvo pobedilo. Pobeda je pripala Milošu Lukiću koji je u drugoj rundi uspeo da nakautira debitanta.

box-profi15-3

Zatim je usledio meč između Šerifa Gurdijeljca i Nemanje Sabljova u pero kategoriji. Oba takmičara su bila izjednačena, a borba se vodila svih šest rundi. Pobeda je pripala Šerifu Gurdijeljcu na poene. U trećem meču večeri snage su odmerili Mirko Ždralo i Drago Jelić u super srednjoj kategoriji. Ovo je za Mirka Ždrala bila prva profesionalna borba u karijeri, i prvi uspeh. Mladi bokser je meč dobio odlukom sudija posle četiri uzbudljive runde.

box-profi15-2

U velter kategoriji snage su odmerili Petar Živković i Marko Pavlović. Ovaj meč je dobio Petar Živković tehničkim nokautom u drugoj rundi. Zatim je usledila borba u poluteškoj kategoriji između Marka Nikolića i Aleksandra Petrovića. Publika je mogla da vidi odličnu borbu u šest rundi a pobeda je sudijskom odlukom pripala Marku Nikoliću.

box-profi15-4

Na kraju večeri u glavnoj borbi snage su odmerili Mane Marčeta i Miloš Dovedan. Marčeta je u svojoj profesionalnoj karijeri imao osam pobeda, a na Zlatiboru je slavio i 24.avgusta 2012.godine kada je savladao Pepija Petrova.

box-profi15-5

Marčeta je od početka krenuo silovito dok je Dovedan čekao grešku protivnika. Već u prvoj rundi Marčeta je uputio nekoliko snažnih udaraca, a odluka meča je pala polovinom druge runde.

Rezultati Zlatibor box night 2015
Rezultati Zlatibor box night 2015

Marčeta je uspeo protivnika da satera u ugao i sa nekoliko dobro plasiranih udaraca da ga baci na kolena. Dovedan nije mogao da nastavi meč i sudija je proglasio pobednika.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930