fbpx
Događaji Manifestacije Turizam Video

Zlatibor dočekao novu 2018 uz pesmu Jelene Tomašević, vatromet i trubače

Zlatiborci su treće večeri novogodišnjeg slavlja postavili novi rekord. Organizovani doček na Kraljevom trgu je trajao celih pet sati. Zabavu je otvorio bend Džuboksi koji je više od devedeset minuta svirao za Zlatibor. Ekipa iz Bajine Bašte je popularnim pesmama zagrejala atmosferu, a za kraj njihovog nastupa publika je mogla da čuje pesmu Ane Bekute Zlatiborske zore što je bio odličan uvod za nastup Jelene Tomašević.

Ona je svoj nastup započela pesmom Košava, a onda su sledile Med i žaoka, Okeanima.

“Tako se to peva ovde na planini. Možda odjekuje, rekla je Jelena pre no što je zapevala stihove

“Ko li miluje,milo moje,
ko li usne te,snene budi”

Publika je nastavila i pesma Oro se orila Zlatiborom. Potom je Jelena otpevala Radio svira za nas, a pre pesme Život u koferima poželela je svima na Kraljevom trgu puno lepih putovanja u 2018.godini.

Jelena je na kocertu otpevala pesme Bijelog dugmeta (Bitanga i princeza) i Josipe Lisac (Danas sam luda), ali je pesma Da mi je da mi se vrati bila poziv svim parovima da zaplešu.

A pet minuta pre dolaska 2018.godine Jelena je zapevala pesmu Daire, grupe Smak. Atmosfera je bila usijana, zapaljene su bakljade i svima je bilo tako lepo da odbrojavanja nije ni bilo.

Jelena je čestitala svima novu godinu, a na nebu su mogle da se vide palme, svetlosne kiše, zraci u svim duginim bojama. Trubački orkestar Marka Gligorijevića je zasvirao Vrtlog i sve je uhvatilo euforično raspoloženje. Zaigralo se kolo na trgu prepuštajući se pozitivnoj energiji. Za vreme trubačkog nastupa Jelena Tomašević se oprobala za bubnjevima, kako jerekla  prvi put u životu. Orkestar Marka Gligorijevića je oduševio mnoge pa je pao i bakšiš.

Pola sata posle ponoći Jelena Tomašević se ponovo vratila na scenu i nastavila je koncert pesmom Ej dragi božurove sadi a zatim je usledila pesma “Jelo, Jelena”, “Kazuj krčmo, džerimo”, Šekerna, Mala garava.

Pred sam kraju Jelena je zapevala Dželem dželem na romskom, a koncert je završen ponovnim izvođenjem pesme Okeani…

Iako je koncert završen većina se nije razilazila već je nastavila žurku uz kuvano vino i vruću rakiju. Odavno Kraljev trg nije bio ovako popunjen a po svemu sudeći Jelena Tomašević je uspela da ponovi uspeh svojih starijih kolega Harisa Džinovića i Zdravka Čolića.

Novogodišnji nastup Jelene Tomašević će ostati upamćen i po jednom šarmantnom fotografu koji je celo veče snimao ovaj nastup, a na kraju je pao i jedan selfi uz vatromet.

Prema procenama na Kraljevom trgu je koncert Jelene Tomašević pratilo oko 25.000 posetilaca. Direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović je za zlatibor.tv izjavio da na Zlatiboru boravi oko 35.000 turista.

“Ovo je bio odličan uvod u novu 2018.godinu u kojoj očekujemo dalji rast turističkog prometa. Ovom prilikom želim da svim posetiocima Zlatibora i meštanima poželim srećnu i uspešnu 2018.godinu, istakao je u izjavi za zlatibor.tv direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829