fbpx
Događaji T-Info Turizam

Zlatibor među tri najposećenije destinacije u Srbiji

Zlatibor je ove godine bio treća destinacija u Srbiji, kako po posećenosti domaćih, tako i stranih gostiju. Ovo je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije izjavio Potpredsednik vlade Srbije, Rasim Ljajić. On je navao podatak da su ove godine domaći turisti najviše posećivali Vrnjačku Banju, Beograd, pa Zlatibor, dok su strani turisti najviše dolazili u Beograd, Novi Sad i na Zlatibor, a potom i u Vrnjačku Banju.

zlatiborski-brzi-voz5

Konferencija je održana kako bi se predstavila promotivna zimska kampanja “Zima prija svima”. Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da TOS, zajedno sa Skijalištima Srbije, Udruženjima banja i hotelsko-ugostiteljske privrede, ove godine, ide u promocije planinskih centara i proširuje je pozivom da se godišnji odmori tokom zime provedu i u banjama, a da se praznici provedu u gradovima. Planirano je da se turistička ponouda kroz kampanju “Zima prija svima” predstavi putem televizije, radija, ambijentalnim promocijama, a koristiće se i bilbordi, kako u Srbiji tako i u zemljama regiona. Kampanja je startovala u nedelju, a planirano je da se fazno razvija sve do kraja decembra.

Ministar Ljajić je ovom prilikom sumirao rezultate kampanje “Moja Srbija” On je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije, na kojoj je predstavljena promotivna zimska kampanja “Zima prija svima” rekao da je kampanja “Moja Srbija” donela rast domaćih i stranih turista za 12 odsto, rast noćenja za devet odsto, kao i rast deviznog priliva.

vaucer-turizam

Ljajić je istakao da je 14.000 ljudi iskoristilo vaučere, a ukupno je ostvareno 118.000 noćenja, što je u u proseku 8,5 noćenja po korisniku.

“Pošto je ovo bio pilot projekat, koji je trajao oko tri i po meseca, moramo biti više nego zadovoljni”, rekao je Ljajić. On je dodao da će se akcija sa vaučerima nastaviti već od 1. januara naredne godine i trajaće.

Arhiva: zlatibor.tv
Arhiva: zlatibor.tv

Što se tiče turističke statistike Ljajić naveo da su među stranim turistima najbrojniji gosti iz BiH, Turske, Crne Gore, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Poljske,Rumunije, Ruske Federacije…

Ljajić je naglasio da će do kraja godine i početkom sledeće biti doneta strategija razvoja turizma, kao i 10 pravilnika u skladu sa zakonom o turizmu.

Potpredsednik Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES Aleksandar Vasilijević je na konferenciji istakao da je ova sezona najuspešnija u proteklih 10 godina, i da su zimski centri Kopaonik, Zlatibor i Stara Planina ostvarili rast od 10 do 100 odsto.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da je kampanja “Moja Srbija” dala odličan i vidljiv rezultat, i da je to bila najuspešnija letnja sezona ikada. On je istakao da su Skijališta Srbije ove sezone u jednom danu imala 4.000 vožnji.

“Paralelno smo se spremali smo se i za zimsku sezonu, Kopaonik, Tornik, Stara planina pružiće najbolju uslugu i evropski kvalitet, uređene su staze, najmodernija mehanizacija, prošle sezone više od 240.000 skijaša, sada imamo veliki zadatak da budemo još bolji”, rekao je Ljevnaić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo