fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor na bod do titule

U zoni Drina uzbuđenja svakako ima na pretek, a utakmice 26.kola su donele dosta uzbuđenja. FK Zlatibor je juče u gostima igrao protiv Sloge iz Sjenice. Pobeda u Sjenici bi Zlatibor uz poraz prvoplasiranog FAPa u Loznici Zlatibor ponovo dovela na prvo mesto na tabeli.

Utakmicu su sudili Zoran Matić (glavni sudija), Vuk Čotrić (prvi pomoćnik) i Željko Dimitrijević (drugi pomoćnik), a FSRZS je predstavljao Pera Grujičić. Utakmica se igrala pred više desetina navijača, po oblačnom i kišnom vremenu.

Strateg domaćih, Kenan Kolašinac je na teren izveo ekipu u sastavu Dizdarević, Mahmutović, Vasiljević, Ersan Hodžić, Dacić, Aničić, Selmanović, Karišik (kapiten), Avdić, Perišić i Haris Hodžić. Na klupi su ostali Šabanović, Rebronja, Vejsilović, Nalović, Muhović, Hurić.

Milovan Čančarević trener Zlatibora se odlučio da zaigra u sastavu Filipović, Todorović, Milosavljević, Kostadinović (kapiten), Udovičić, Ristanović, Hamzić, Lazović, Luković, Mudrinić i Đuričić. On je na raspolaganju imao i Jovanovića, Topalovića, Vujovića, Savića, Ječćmenicu, Mihailovića i Vilareta.

Prvih 15 minuta utakmice obe ekipe su igrale povučenije, a prvi su šut uputili domaći u 11 minutu. Kapiten Karišik je izveo slobodan udarac sa leve strane, odbrana Zlatibora je loptu izbacila u polje gde je na nju natrčao Mahmutović. On je šutirao iz prve je šutirao na gol Zlatibora, ali je golman Zlatibora, Filipović uspeo da zaustavi ovu neugodnu loptu.

sjenica1-15

Zlatibor je priliku imao u 14 minutu. Posle kombinacije Mudrinića i Milosavljevića Udovičić se probio po levoj strani a zatim je loptu ubacio u kazeneni prostor. Golman domaćih, Dizdarević je bio spreman i uspešno je intervenisao ispred Lukovića. Minut kasnije Perišić je šutirao iskosa sa desne strane sa oko 15 metara, ali je Filipović uspeo da je uhvati. 

Najbolju priliku da Zlatibor dovede u vođstvo je imao Hamzić u 22 minut. Mudrinić je na sredini dodao loptu Lukoviću, koji je ubacuje na iza leđa odbrane Sloge. Hamzić je utrčao u otvoreni prostor i pokušao da lobuje istrčalog golmana Dizdarevića, ali je lopta završila pored gola.

Domaći su zatim imali dve prilike da preko Avdića dođu do vođstva. On se u 23 minutu probio pored tri odbrambena igrača Zlatibora na desnoj strani a zatim je šutirao sa oko 12 metara. Filipović se bacio, a lopta ga je pogodila u ruku. Minut kasnije isti igrač je šutirao iz okreta iskosa sa desne strane, ali je lopta pogodila stativu.

sjenica2-15

Zlatibor se sredinom poluvremena oslobodio pritiska domaćih i preneo igru na polovinu protivnika. Milosavljević je u 27 minutu izveo korner direktno na gol, a golman Dizdarević je uspeo da loptu izbaci u korner. Do kraja poluvremena se uglavnom igralo po sredini terena, a jedinu šansu do kraja poluvremena je ponovo imao Milosavljević u 40 minutu, kada je iz slobodnog udarca šutirao pored gola.

Na početku drugog poluvremena u Sjenici je počela da pada jaka kiša što je dosta otežalo igru na terenu. A kako su Sloga iz Bajine Bašte i FAP na poluvremenu gubili u gostima, Zlatibor je zaigrao povučenije čuvajući bod.

No, defanzivna taktika je mogla skupo da košta Zlatiborce. Domaći su imali odličnu priliku za gol već u 47 minutu, Karišik je izveo slobodan udarac sa desne strane. U kaznenom prostoru je najbolji u skoku bio Aničić, ali je pogodio prečku. Četiri minuta kasnije Karišik je iz slobodnog udarca šutirao direktno na gol, ali je lopta završila pored gola.

Trener Čančarević je u 53 minutu izvršio prvu izmenu iz igre je izašao nedovoljno oporavljeni Luković koga je zamenio Topalović, a deset minuta kasnije u igru je ušao i Vilaret umesto Udovičića.

Domaći su nastavili sa pritiskom, a u 65 minutu Karišik je izveo skraćen korner. Posle gužve u kaznenom prostoru Mahmutović je pokušao iz okreta ali golman Zlatibora, Filipović brani.

sjenica3-15

Zlatibor je prvu priliku u drugom poluvremenu čekao do 72 minuta. Mudrinić je pronašao Milosavljevića koji je sa oko 25 metara šutirao pored gola. Kapiten domaćih Karišik je u 77 minutu ponovo šutirao direktno na gol. On je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara iskosa sa leve strane, ali Filipović skreće loptu u korner.

Igrao se 83 minut kada je Mudrinić sa sredine ubacio loptu u kazneni prostor. Odbrana domaćih je loše reagovala što je Topalović iskoristio. On je šutirao sa ivice kaznenog prostora ali Dizdarević brani. Domaći su pet minuta kasnije mogli i do pobede. Kapiten Karišik je izveo slobodnjak sa leve strane, sa oko 25 metara. On je direktno šutirao na gol Zlatibora, a golman Filipović bokusuje ovu loptu.

Trener domaćih je u drugom poluvremenu izvršio sve tri izmene tako da su zaigrali i Vejsilović, Muhović i Rebronja.

Dva minuta kasnije sudija Matić svira kraj.

Pred utakmicu u sredu protiv ekipe Radnički iz Valjeva koja se igra u sredu Zlatibor je i dalje drugi sa 38 bodova koliko ima i Sloga iz Bajine Bašte i Radnički iz Valjeva (utakmica više), dok je FAP prvi sa 39 bodova.

 tabela26kolo15
 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo