fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor osvojio samo bod kod kuće

Utakmica 25.kola zone Drina između FK Zlatibora i FK Rađevca će ostati upamćena kao jedna od najinteresantnijih ove sezone.

Trener Zlatibora Čančarević je na teren izveo ekipu u sastavu Filipović. Udovičić, Topalović, Kostadinović, Todorović, Stanić, Pavlović, Lazović, Luković, Hamzić i Đuričić.

Gosti su zaigrali u sastavu: Mićić, Marković, Stefanović, Pajić, Petrović, Tošić, Vasiljević, Ilić, Marković, Malbašić i Molerović.

Zlatibor je u ovoj utakmici bio hendikepiran činjenicom da ekipa nastupa bez Milosavljevića, Mudrinića i Ristanovića. Prvih desetak minuta obe ekipe su igrale uglavnom na sredini terena. Gosti su se odlučili za defanzivnu taktiku vrebajući priliku iz kontre.

zlatibor-radjevac15-3

Prvu priliku su domaći imali u u 15 minutu, kada se Hamzić probio po desnoj stranu uz samu gol-aut liniju, ali je golaman Rađevca, Mićić bio na mestu. Todorović je pokušao dva minuta kasnije. On je na oko 20 metara prihvatio odbijenu loptu, ali je njegov šut izblokiran.

Narednih 15 minuta se igralo na sredini terena a Zlatibor je novu šansu za gol imao tek u 34 minutu. Udovičić je ubacio loptu sa desne stane u kazneni prostor. Lazović se ubacio, a golman Mićić je pomalo nesigurno intervenisao, ali je rezultat ostao 0:0.

zlatibor-radjevac15-1

U 39 minutu Todorović je ponovo pokušao. Hamzić je ušao u kazneni prostor po desnoj strani a zatim je dodao Todoroviću, koji dva puta šutira. Prvi put šut mu je bio izblokiran, ponovo je prihvatio loptu. Dobro je šutirao, ali je lopta završila pored gola. Igrao se 41 minut, kada je Topalović pokušao iz daljine, ali je Mićić dobro intervenisao. Dva minuta kasnije Udovičić je pokušao sa ivice kaznenog prostora ali Mićić pravi paradu.

U drugom poluvremenu Zlatiborci su krenuli u totalni napad. Lazović je prvu priliku u drugom poluvremenu imao u 49 minutu. Đuričić je pronašao Hamzića koji je loptu dodao Lazoviću na ivici kaznenog prostora. Lazović se oslobodio pratioca i šutirao, ali preko gola. Sedam minuta kasnije Luković je proigrao Hamzića ali je golman Mićić bio brži. Luković je pokušao u 62 minutu iz prekida, ali je njegov šut izblokirao živi zid. Ofanziva Zlatibora se nastavila dva minuta kasnije kada je pokušao Đuričić, a zatim su iz daljine pokušali Lazović u 70 minutu i Luković u 83.

zlatibor-radjevac15-2

Minut kasnije Luković se oslobodio čuvara i sa ivice kaznenog prostora odlično šutirao. Golmana Mićića je lopta pogodila u ruku i odbila se do Lazovića, koji šutira preko gola. Čančarević je u  77 minutu u igru uveo Mihailovića koji je zamenio Pavlovića.

U 86 minutu Lazović šutira sa ivice kaznenog prostora, golman Mićić se baca i loptu odbija. Na odbijenu loptu je natrčao Hamzić koji postiže pogodak, ali linijski sudija signalizira ofsajd. Nepun minut kasnije odbrana Rađevca obara Lukovića sa samoj liniji kaznenog prostora, a sudija pokazuje slobodan udarac. Lazović je izveo slobodnjak. Loptu su gosti pokušali da izbace u polje, ali je Udovičić sa oko 15 metara silovito šutirao. Lopta je pogodila stativu, odbila se do Lukovića koji šutira. U letu je zakačio Đuričić, ali linijski sudija ponovo signalizira ofsajd. Kapiten Zlatibora Stanić zbog protesta dobija drugi žuti karton i napušta igru.

Igrao se 90 minut kada su Zlatiborci izveli aut sa desne strane. Luković je prihvatio loptu i pokušao da se probije duž gol-aut linije, ali je pao. Sudija u ovoj situaciji nije prekidao igru. Ubrzo zatim je svirao i kraj meča.

Da li su se u 86 i 87 minutu napadači Zlatibora našli u ofsajd poziciji teško je proceniti, tako da ostavljamo gledaocima da da sami prosude situaciju.

Zlatibor je sada drugi na tabeli sa 37 bodova, i dva manje od FAPa iz Priboja. Na trećem mestu su Sloga 1940 iz Bajine Bašte sa 35 bodova koliko ima i Radnički sa utakmicom više.


 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo