fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor osvojio tri boda u Krupnju

Juče je u Krupnju odigrana utakmica 10.kola Zonske lige – grupa Drina između FK Rađevca i FK Zlatibora. Meč se igrao pred više od stotinu navijača, po lepom vremenu. Utakmicu su sudili ALeksandar Lajšić (glavni sudija), Mirko Stefanović (prvi pomćnik) i Ivan Janković (drugi pomoćnik). Delegat FSRZS na utakmici je bio Goran Dulanović.

Domaći su utamicu zaigrali u sastavu: Divljaković (kapiten), Petrović, Vasiljević, Arsenović, Stefanović A, Stefanović N., Stanić, Pajić, Đuričić, Ilić i Vasić. Trener Zagrađanin je na raspolaganju imao Mijailovića, Durmića, Stefanovića, Ilića, Vasiljevića i Kovačevića.

Trener FK Zlatibora, Čančarević je na utakmicu počeo u sastavu: Filipović, Todorović, Topalović, Kostadinović, Ristanović, Stanić (kapiten), Vilaret, Lazović, Luković, Mudrinić i Glišović. Na klupi za rezervne igrače su ostali Jovanović, Vujović, Šljivić, Čolić, Pavlović, Milosavljević i Mihailović.

radjevac14-7

Početni udarac su izveli gosti, a u prva dva minuta obe ekipe su imale po jedan zanimljiv prodor. Prvo je priliku imao Vilaret, ali je Arsenović uspeo da stigle prvi do lopte, a zatim su gosti imali izglednu priliku. Vasić je primio loptu na sredini terena a zatim krenuo u solo prodor po levoj strani. On je ušao u kazneni prostor gde je Todorović uspeo da mu7 izbije loptu. Vasić je pao, domaći su tražili jedanesterac, ali sudija Lajšić nije prekinuo igru.

U sedmom minutu su igrači Rađevca imali odličnu priliku. Akcija je krenulao od golmana Divljakovića po levoj strani. Igra je preneta na polovinu Zlatibora. Na ivici kaznenog prostora loptu je prihvatio Ivić, i šutirao, a golman Filipović je dobro intervenisao.

radjevac14-4

Zlatiborci su prvu pravu priliku imali u 15 minutu. Todorović je uputio loptu na polovinu Rađevca. Vilaret je loptu prihvatio u visini kornera, privukao dva igrača Rađevca na sebe. On je zatim loptu ubacio u kazneni prostor za Lukovića. Domaći su uspeli da stignu do lopte pre Lukovića.

Šest minuta kasnije domaći su izveli slobodan udarac sa oko 20 metara od gola Zlatibora. Ivić je dobro šutirao, a Pajić je loptu zahvatio glavom ali preko gola. Dva minuta kasnije, Lazović je šutirao direktno na gol Divljakovića, koji ovu loptu lako hvata. Ivić je u 26 minutu izveo novi slobodan udrac i direktno je šutirao na gol Filipovića, ali Stanić glavom izbija loptu u polje. Zlatiborci su brzo preneli loptu na polovinu gostiju, a Lazović je iskosa sa desne strane, sa desetak metara šutirao na gol Rađevca, ali je njegov šut bio izblokiran.

radjevac14-3

U 28 minutu Mudrinić je dodao Vilaretu, koji se probio po desnoj strani, a zatim uputio povratnu na levu stranu za Glišovića, koji šutira pored gola. Minut kasnije Ivić je šutirao na gol Zlatibora, ali Filipović hvata tu loptu. Nepun minut kasnije Vilaret je silovito šutirao sa oko 20 metara ali je lopta završila preko gola. Igrači Zlatibora su nastavili sa agresivnom igrom i uspeli su ponovo da dođu do prilike. Lazović se izborio za loptu na sredini terena, Luković je ubacio loptu na levoj strani na ivicu kaznenog prostora, a Glišović šutira tik pored stative.

Luković je u 32 minutu šutirao sa oko 20 metara direktno na gol Rađevca, ali Divljaković loptu hvata. Šest minuta kasnije, Luković je ponovo bio u gol šansi. Mudrinić je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Luković prihvata loptu na desetak metara od gola Divljakovića. On je šutirao, ali lopta pogađa spoljnu stranu mreže.

Na početku drugog poluvremena Glišović je već u 47 minutu imao šansu da dovede Zlatibor u vođstvo, ali je golaman Divljaković bio na mestu.

U narednih petnest minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a obe ekipe nisu uspevale da stvore izglednu priliku za gol. Sudija Lajšić je 51 minutu dao žuti karton igraču Rađevca Đuričiću, a dva minuta kasnije je “požuteo” i Arsenović. Domaći su izvršili prvu izmenu u 65 minutu, umesto Marka Ilića u igru je ušao Mladen Ilić.

Glišović je u 71 minutu bio u prodoru, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Najbolju šansu za gol igrači Rađevca su imali u 74 minutu. Prvo je sa oko 20 metara šutirao Vasić, ali golman Filipović odbija loptu, a zatim Miroslav Stanić šutira sa ivice kaznenog prostora preko gola Zlatibora.

U sledećem napadu Zlatiborci su uspeli da savladaju odbranu Rađevca. Vilaret je napravio pritisak na odbrambene igrače domaćih koji greše u dodavanju. Luković prihvata tu loptu i ulazi kazneni prostor a zatim vraća povratnu za Vilareta koji sa osam metara šutira ka golu domaćih. Divljaković se bacio, ali je lopta završila u mreži Rađevca.

radjevac14-2

Trener Čančarević je u 76 minutu izvršio prvu izmenu. Iz igre je izašao strelac gola Vilaret, a u igru je ušao Milosavljević. Glišović je u 80 minutu bio najviši u skoku, ali je lopta preletela preko gola.  Isti igrač je u 85 minutu šutirao na gol sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut bio izblokiran.

Poslednju šansu za izjednačenje igrači Rađevca su imali u 88 minutu. Oni su izveli sobodan udarac sa leve strane. Lopta je ubačena u kazeni prostor, ali su Zlatiborci viši u skoku i izbijaju je u polje. Domaći nastavljaju napad, i Arsenović prihvata loptu na ivici kaznenog prostora. On je uputio povratnu za Nenada Stefanovića koji šutira preko gola.

Čančarević u 90 minutu vrši i drugu izmenu. U igru je ušao Pavlović koji je zamenio Mudrinića. U nadoknadi vremena Zlatiborci su mogli i do drugog gola. Luković je ušao u kazneni prostor i sa leve strane je lobovao golmana Divljakovića, ali je lota završila preko gola.

Zlatibor sada ima 15 bodova i nalazi se na šestom mestu na tabeli. Sledeće nedelje Zlatibor će odmeriti snage se ekipom FK Sloga iz Sjenice.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031