fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor pobedio Polimlje

FK Zlatibor je u sredu 15.aprila odigrao zaostalu utakmicu 16. kola Zone Drina sa ekipom FK Polimlje. Utakmica se igrala po lepom vremenu pred više stotina gledalaca. FSRZS je predstavljao Goran Starčević a meč je sudila trojka: Nemanja Sapi (glavni sudija), Miloš Vitić (prvi pomoćnik) i Uroš Šarenac (drugi pomoćnik).

Domaći su zaigrali u sastavu Filipović, Ristanović, Milosavljević, Kostadinović, Đuričić, Stanić (kapiten), Lazović, Pavlović, Vilaret, Mudrinić i Hamzić. Na klupi za rezervne igrače su ostali Jovanović, Topalović,  Udovičić, Todorović, Mihailović, Ječmenica i Luković.

Gosti su utakmicu počeli u sastavu: Krća, Prišunjak, Šiljak, Strnjaković, Milutinović, Pjanović (kapiten), Đurđević, Balija, Tomašević, Vukadinović i Rizovski. Na klupi su ostali Bakić, Minić, Zulić, Nestorović, Sadiković.

zlatibor-polimlje15-1

Gosti su izveli početni udarac, ali su domaći već u drugom minutu zapretili. Lazović je dodao loptu Ristanoviću. On je kombinovao sa Hamzićem i zatim loptu ubacio u kazneni prostor. Tamo je Đuričić bio najbolji u skoku ali je sudija signalizirao prekršaj u napadu.

Igrači Polimlja su prvu priliku imali u 9 minutu. Đurđević se odlično probio po desnoj strani, a zatim je pokušao sa ivice peterca. Igrači Zlatibora su dobro reagovali i loptu su izbacili u korner. Pritisak igrača Polimlja se nastavio. U 12 minutu su gosti izveli dva kornera, i oba puta je Milutinović šutirao, ali je golman Filipović bio siguran.

Domaći su pokušali u 16 minutu. Milosavljević je doda Đuričiću koji je loptu ubacio na ivicu kaznenog prostora. Tamo je loptu prihvatio Pavlović. Odbrana Polimlja je izblokirala njegov šut ali se lopta od Pavlovića odbila u kazneni prostor gde je pokušao Vilaret. Ponovo je dobro reagovala odbana Polimlja koja je zaustavila ovu akciju.

Tri minuta kasnije je pokušao Milosavljević, ali je golman Polimlja, Krća dobro intervenisao. U 21 minutu Zlatiborci su se probili po levoj strani, a zatim je lopta ubačena na ivicu kaznenog prostora. Hamzićev šut je odbrana Polimlja izblokirala. Na odbijenu loptu je natrčao Lazović, ali je šutirao preko gola. Hamzić je pokupao glavom u 28 minutu, ali je lopta završila pored gola.

Gosti su uzvratili u 36 minutu. Vukadinović je izveo korner sa desne strane. On je šutirao direktno na gol, ali Filipović bokuje loptu u polje. Zatim je usledila nova prilika za igrače Polimlja u 40 minutu. Rizovski je izveo slobodan udaraca, ali je lopta prošla pored gola Zlatibora.

Zlatibor je imao priliku za vođstvo u 42 minutu, kada je Milosavljević uputio loptu sa leve strane u peterac, ali je golman Krća uspešno loptu izbacio u korner. Minut kasnije Ristanović je pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Na samom kraju prvog poluvremena, sudija Sepi je morao da pokaže dva žuta kartona zbog nesportskog ponašanja Vukadinoviću (FK Polimlje) i Staniću (FK Zlatibor).

Trener domaći Čančarević je na početku drugog poluvremena izvršio prvu izmenu. U igru je ušao Todorović, a iz igre je izašao Pavlović. Zlatiborci su u prvom minutu drugog poluvremena imali dve ubačene lopte u kazneni prostor, ali su strelci zakazali. U 50 minutu Vilaret je imao izglednu priliku, ali su njegov šut izblokirali igrači Polimlja.

Minut kasnije gosti su pokušali iz daljine. Đurđević je izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila dobro postavljen živi zid.

zlatibor-polimlje15-2

Vilaret je u 52 minutu pokušao iz okreta, iskosa sa desne strane sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Krća loptu skrenuo u korner. Pritisak Zlatibora se nastavio, a Hamzić je u 53 minutu imao najbolju šansu utakmice. Zlatiborci su izveli aut sa desne strane, a zatim je lopta ubačena na peterac. Tu se najbolje snašao Hamzić koji je loptu zahvatio glavom. Ovom prilikom gol Polimlja je spasila prečka.

Vukadinović je u 56 minutu izveo slobodan udarac sa desne strane, a na ivici kaznenog prostora je pokušao Tomašević.

Domaći su uzvratili u 60 minutu. Mudrinić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane na oko 30 – 35 metara od gola Polimlja. Golman Krća je boksovao loptu. Milosavljević je loptu prihvatio na ivici kaznenog prostora a zatim šutirao. Njegov šut je izblokirao Adis Balija, a lopta je završila u korneru. Nepun minut kasnije, posle duže akcije Hamzić je ponovo pokušao. Ovog puta je lopta završila pored gola.  Mudrinić je u 64 minutu ponovo šutirao sa desne strane ali gosti loptu izbacuju u kornet.

Domaći za vreme prekida izvode drugu izmenu. U igru je ušao nedovoljno oporavljeni Luković dok je iz igre izašao Vilaret. Odmah zatim Zlatibor je došao do vođstva. Milosavljević je izveo korner. Golman Krća je uspeo da skrene loptu koja je pala na ivici kaznenog prostora. Tamo je Todorović silovito iz prve šutirao pravo u gornji desni ugao za 1:0. Samo minut kasnije Zlatibor je mogao i do drugog gola. Luković se probio po desnoj strani a zatim je uputio povratnu loptu ka Hamziću. On je dobro šutirao ali je golaman Krća napravio paradu i loptu izbio u polje.

zlatibor-polimlje15-4

Trener gostiju, Ivan Čančarević je prvu izmenu izvršio u 69 minutu. U igru je ušao Minić, koji je zamenio Tomaševića.

U 77 minutu, sudija Sepi je svirao indirekt za Zlatibor na ivici kaznenog prostora, a zatim je Mudrinić dobio žuti karton. Tri minuta kasnije trener Polimlja je izvršio i drugu izmenu u igru je ušao Zulić umesto Đurđevića. U 85 minutu Strnjaković je dobio žuti karton zbog starta nad Lukovićem.

zlatibor-polimlje15-3

Poslednju šansu za goste je imao Milutinović u 90 minutu, ali je golman Filipović bio na mestu.

Zlatibor je sada na trećem mestu sa 28 bodova, Zadrugar je drugi sa 29 a FAP je prvi sa 34 boda. U sledećem kolu Zlatibor će u gostima odmeriti snage sa direknim konkurentom za drugo mesto ekipom Zadrugara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031