fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor pobedio Radnički sa 3:2

Juče su na Zlatiboru snage odmerili FK Zlatibor i FK Radnički iz Valjeva. Duel drugoplasiranog Zlatibora i trećeplasiranog Radničkog je izazvao veliko interesovanje publike. Iako je bilo hladno i kišovito vreme utakmici je prisustvovalo više od dvesta navijača oba kluba.

Pravdu na ovoj utakmici su delili glavni sudija Zoran Matić, prvi pomoćnik Filip Vićentić i drugi pomoćnik Željko Dimitrijević, a FSRZS je predstavljao delegat Igor Pakić.

Milan Čančarević, trener FK Zlatibora se odlučio da utakmicu počne u sastavu: Filipović, Todorović, Milosavljević, Kostadinović (kapiten), Udovičić, Ristanović, Hamzić, Lazović, Luković, Mudrinić i Đuričić. Na klupi su ostali Jovanović, Topalović, Vujović, Savić, Ječmenica i Mihailović.

Trener Radničkog, Radovan Marković se odlučio za sastav: Simić, Ašković, Jovanović, Popović, Đurić, Tajdić (kapiten), Stefan Đukić, Gavrić, Lukić, Vladimir Đukić i Gošić. Na klupi su ostali Petković, Mitrović, Živanović, Maksimović i Aleksić.

zlatibor-radnicki15-1

Domaći su utakmicu počeli oštro i napadački. U prvom minutu je stativa spasila gol Simića, ali već u petom minutu Luković postiže pogodak za vođstvo od 1:0. On se probio po levoj strani i sa oko 25 metara uputio šut ka golu gostiju. Golman Simić se bacio ali je bio nemoćan.

Zatim je usledio period nešto mirnije igre, a Zlatibor novu šansu ima u 15 minutu. Đuričić je osvojio loptu na polovini Radničkog, zatim je kombinovao sa Mudrinićem koji loptu ubacuje u kazeni prostor po desnoj strani. Đuričić je dobro šutirao ali Lukić blokira šut i lopta završava u korneru. Minut kasnije je pokušao i Mudrinić, ali rezultat je ostao isti. Zatim je odličnu priliku imao i Luković. Đuričić je loptu dodao Mudriniću koji je uputio u kazneni prostor. Luković je šutirao iz prve, a nezgodnu i klizavu loptu golman Simić uz dosta muke izbacuje u korner. Tri minuta kasnije Mudrinić je iskoristio grešku odbrane Radničkog da šutira na gol Simića, ali je lopta otišla preko gola.

Igrao se 23 minut kada je pokušao i Udovičić, koji je šutirao pored gola Simića sa ivice kaznenog prostora. U 28 minutu Mudrinić je šutirao direktno iz kornera na gol Radničkog, ali Simić brani. Sedam minuta kasnije, na ivici kaznenog prostora je oboren Luković. Milosavljević je izveo slobodan udarac. On je snažno šutirao, ali golman Simić loptu izbija van terena.

Konstantan pritisak Zlatiborci su krunisali drugim golom u 41 minutu. Posle dodavanja Hamzića, Udovičića i Mudrinića loptu je primio Đuričić. On je krenuo u solo prodor sredinom terena i uspeo je da prevari čak pet igrača Radničkog. Đuričić je zatim sa ivice kaznenog prostora šutirao u  donji levi ugao gola. Simić se bacio, ali prekasno. Dva minuta kasnije, Udovičić je imao priliku za treći gol Zlatibora. Luković se probio u kazneni prostor i uputio povratnu loptu za Udovičića. On je šutirao, ali golman Radničkog interveniše.

zlatibor-radnicki15-2

Gosti su u toku prvog poluvremena imali samo jednu priliku. U 44 minutu Đukić je izveo slobodan udarac na sredini terena. On je loptu uputio u kazneni prostor gde je u skoku pokušao Gošić, ali je intervenisala odbrana Zlatibora.

U nastavku utakmice, gosti su zaigrali znatno borbenije uz veliku podršku navijača ali je Zlatibor imao prvu dobru priliku u 48 minutu kada je Milosavljević ubacio loptu u kazneni prostor za Hamzića, ali Simić istrčava i hvata loptu. Četiri minuta kasnije na gol Radničkog je šutirao i Đuričić, ali Simić loptu skreće u korner. Igrao se 52 minut kada je Đuričić ponovo imao priliku za gol. Luković je osvojio loptu na sredini terena, prosledio je Mudirniću koji je uputio na ivicu kaznenog prostora. Đuričić je tamo prihvatio loptu, i pokušao da lobuje golamana Simića ali lopta završava pored gola.

Gosti su prvu dobru akciju imali u 56 minutu drugog poluvremena. Rezervista Aleksić koji je u igru ušao na poluvremenu je oduzeo loptu na levoj strani, a zatim je uputio u kazneni prostor. Tamo se najbolje snašao Gošić i iz prve je šutirao na gol Zlatibora. Golman Filipović pravi paradu i zahvata loptu ali nedovoljno da joj skrene putanju i gosti smanjuju vođstvo Zlatibora na 2:1.

Posle datog gola gosti su izvršili i drugu izmenu u igru je ušao Maksimović umesto Đukića. Osokoljeni pogotkom gosti napadaju sve češće. Aleksić je u 63 minutu pokušao glavom, ali lopta ide preko gola. Đukić je u 75 minutu pogodio stativu. Marković vrši i treću izmenu u 77 minutu, umesto Jovanovića u igru ulazi Živanović. Šanse za gol su imali Maksimović u 78 minutu i Popović u 79 minutu koji je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Domaći su uzvratili u 80 minutu preko Milosavljevića, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola Radničkog. Trener Zlatibora je prvu izmenu izvršio u 80 minutu, on je u igru uveo Vilareta umesto Hamzića. Minut kasnije gosti su izveli korner, u kaznenom prostoru se najbolje snašao Đurić i glavom izjednačio rezultat na 2:2. Posle izjednačenja gostiju Čančarević vrši i drugu izmenu u igru ulazi Topalović umesto Udovičića.

Domaći su posle toga krenuli na sve ili ništa, prvo je pokušao Luković, a golman Simić reaguje nesigurno.   U nastavku akcije Đuričić kombinuje sa Mudrinićem koji loptu ubacuje u kazeneni prostor. Vilaret se tamo oslobodio čuvara i šutira za 3:2 i pobedu Zlatibora.

Zlatibor je i dalje na deobi drugog mesta sa FK Sloga 1940 iz Bajine Bašte sa po 41 bodom, dok je FAP na prvom mestu sa 42 boda.

U subotu Zlatibor igra u gostima protiv ekipe Zlatara, dok Sloga 1940 gostuje u Osečini gde će igrati sa ekipom Jedinstva, a FAP putuje u Krupanj gde igra protiv Rađevca. Po svemu sudeći prvak u zoni Drina će biti poznat tek nakon poslednjeg tridesetog kola.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo