fbpx
Događaji T-Info Turizam

Zlatibor se predstavio na regionalnom sajmu omladinskog turizma

Turistička organizacija „Zlatibor“ i ove godine učestvovala je na regionalnom sajmu omladinskog turizma „Youth Fair“, koji je održan na gradskom trgu u Novom Sadu, 5. i 6. jula.

youth-fair16

Ovaj sajam, koji je uvertira pred veliki muzički festival „Exit“ privukao je veliki broj stranaca, koji su se upoznali sa turističkom ponudom naše zemlje. Pored domaćih posetilaca i stranci su pokazali veliko interesovanje za destinacijom Zlatibor.

Pored standardnih turističkih sadržaja na sajmu omladinskog turizma posetiocima su predstavljeni novi turistički sadržaji na Zlatibora: Avantura park u centru planine, kao i letnji sadržaji na Torniku, pešačke i biciklističke staze, kupališta, promotivni paketi koje su hotelijeri pripremili, kao i program „Zlatiborsko leto“ za jul i avgust u kome su najavljeni muzički festivali, koncerti, izložbe.

Novi Sad 2_Fotor

Od muzičkih dešavanja, mladi su naročito interesovanje pokazali za muzičkim festivalom „Hills up“ koji se na Zlatiboru održava od 15. do 17. jula na Tić polju.

Novi Sad 1_Fotor

Regionalni sajam omladinskog turizma, „Youth Fair“ okupio je najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam, koji na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana, a ovakvom međusobnom promocijom i udruživanjem može se postići maksimalan učinak za svaku državu ponaosob.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930