fbpx
Događaji Fudbal Sport Video

Zlatibor startovao pobedom u zoni Drina

U 1.kolu zone “Drina” koje je bilo na programu u nedelju 16.avgusta FK Zlatibor je startovao pobedom. Utakmica se igrala na stadionu Švajcarija, pred više stotina navijača, po prijatnom vremenu.

Zlatibor je zaigrao u sastavu: Lučić, Jezdimirović, Todorović, Pilica, Kostadinović, Stanić (kapiten), Hamzić, Bradonjić, Luković, Mudrinić i Milosavljević. Na klupi za rezervne igrače su ostali: Jovanović, Ristanović, Šaponjić, Lazović, Udovičić i Nenadović.

Trener Zadrugara, Pakić, se odlučio da utakmicu počne u sastavu: Marković Stefan, Milić, Novaković, Ašković, Marković Nikola, Marković Nebojša, Spasić (kapiten), Jerinić, Marković Nemanja i Stjelja. Na klupi su ostali Radinović, Vićentijević, Nikolić i Gajić.

Utakmicu je sudila trojka Pavlović (glavni sudija), Todorović (prvi pomoćnik) i Jevtić (drugi pomoćnik). FSRZS je predstavljao delegat Aleksandar Popadić.

Gosti su izveli početni udarac, a igrači FK Zlatibora su od prvog minuta zaigrali ofanzivno. Početna inicijativa je materijalizovana u 6 minutu. Sudija Pavlović je dosudio slobodan udarac na desnoj strani na oko 25 metara od gola. Mudrinić je loptu ubacio u kazneni prostor. U petercu lopta je preletela čak dva igrača Zlatibora, ali se Danilo Pilica ubacio iz drugog plan i loptu ubacuje u mrežu Zadrugara.

zadrugar15-2

Minut kasnije Hamzić je pokušao da uposli Lukovića, ali golman Marković dobro interveniše. Igrao se jedanesti minut kada su igrači Zadrugara imali odličnu šansu za izjednačenje. Kapiten Spasić je loptu dodao Đuriću koji je prosledio Nebojši Markoviću. On je loptu ubacio na ivicu kaznenog prostora, gde je prihvata Jerinić. On je ušao u kazneni prostog i sa osam metara šutirao na gol Zlatibora. Golman je istrčao i uspeo je izblokira loptu.

zadrugar15-3

Već u sledećem napadu Zlatibora Jezdimirović je loptu ubacio na peterac, ali golman Marković dobro reaguje. Tri minuta kasnije Hamzić je propustio gol-šansu. Mudrinić je izveo slobodan udarac na polovini gostiju. On je snažno šutirao, a lopta je zakačila jednog od igrača Zadrugara i promenila smer. Najbliži je bio Hamzić, koji šutira sa ivice peterca. Golman Marković se bacio i uspeo da izblokira loptu. Gosti su imali dobar napad u 17 minutu, kada je pokušao Nemanja Marković, ali golman Lučić je bio na mestu.

Igrao se 21 minut kada je Mudrinić povećao vođstvo Zlatibora na 2:0. Posle dobre kombinacijena sredini terena lopta je došla do Mudrinića na desnoj strani. On je ušao u kazneni prostor, prevario odbrambene igrače Zadrugara a zatim je šutirao u donji desni ugao. Golan Marković nije mogao ništa da učini.

zadrugar15-4

Mudrinić je deset minuta kasnije pokušao iz daljine, ali je stativa spasila gol Zadrugara. Igrao se 38 minut kada je Mudrinić pokušao ponovo. On je izveo slobodan udarac sa oko 35 metara. Lopta je išla po zemlji, pravo u donji desni ugao. Golman Zadrugara se bacio ali prekasno.

Jezdimirović je u 40 minutu pokušao iskosa sa desne strane ali je ponovo stativa spasila Zadrugar. Poslednju priliku u provom poluvremenu su imali gosti Nemanja Marković je izveo slobodan udarac. On je loptu uputio u kazeni prostor gde je najbolji u skoku bio golman Lučić.

zadrugar15-1

U drugom poluvremenu gosti su već u 47 minutu pripretili. Prvo su izborili korner a zatim je Nikola Marković ostao bez čuvara na oko deset metara od gola Zlatibora. On je silovito šutirao, ali se kapiten Stanić poturio i loptu skrenuo u korner. Dest minuta kasnije Đurić je pokušao iz slobodnog udarca ali golman Zlatibora Lučić bokusje loptu u polje. U 66 minutu je pokušao i Spasić, ali lopta ide pored gola.

Gosti su bili sve nervozniji, a i umor je učinio svoje. U 70 minutu je sudija morao da smiri strasti žutim i crvenim kartonima posle duela Danila Pilice i Nemanje Markovića. Epilog je bilo isključenje Markovića pošto je dobio drugi žuti karton i žuti karton za Pilicu.

Do kraja utakmice vredi izvojiti pokušaj Jezdimirovića u 81 minut na strani Zlatibroa i Đurića u 85 minutu. Igrao se 89 minut kada je Hamzić pokušao glavom, ali golman Marković brani.

Trener Čančarević je u drugom poluvremenu u igru uveo Ristanović, Nenadovića i Lazovića koji su zamenili Lukovića, Milosavljevića i Mudrinića. Gosti su izvršili samo jednu izmenu a trener Pakić je pružio u drugom delu utakmice šansu Gajiću.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo