fbpx
Događaji Skijanje Sport

Zlatiborci na Zimskim olimpijskim igrama mladih

Konačno je poznat spisak takmičara koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama mladih. Ovo takmičenje se ove godine održava u Lilihameru, u Norveškoj od 12. do 21.februara. Srbija će na ovom takmičenju imati tri takmičara: i to dva u ženskoj i jednog u muškoj konkurenciji. Dva takmičara će nastupati u alspkom skijanju a jedan u nordijskom.

yog2016-1

U nordijskom skijanju Srbiju će predstavljati Anja Ilić, smučarka SK Zvezda, dok će se u alpskom skijanju takmičiti Rašo Jevremović i Milica Kovačević.

anja-ilic16-1

Lista takmičara je određena prema ovogodišnjim rezultatima. U nordijskom skijanju je bilo prijavljeno šest takmičara, i to pet u ženskoj i jedan u muškoj konkurenciji ali je normu da se nađe među najboljima ispunila samo Anja Ilić. U alpskom skijanju je bilo prijavljena četiri takmičara, a normu su ispunili Rašo Jevremović i Milica Kovačević.

raso2

U Norvešku pored takmičara putuju i njihovi treneri Tihomir Milosavljević, koji trenira Anju Ilić i Jerša Matic koji trenira Raša Jevremovića i Milicu Kovačević.

Ono što može da nas raduje je činjenica da su Anja Ilić i Rašo Jevremović naši sugrađani i da Zlatibor ima potencijala za dalji razvoj zimskih sportova.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo