fbpx
Događaji Društvo Ekologija Izbori Politika Video

Zlatiborska omladina zasadila 150 sadnica

zlatiborska-omladina16-2

Danas su članovi Zlatiborske omladine organizovali akciju pošumljavanja padine ka Spomeniku. Više od dvadeset članova Zlatiborske omladine je učestvovalo u pošumljavanju. Ovom prilikom je posađeno više od 150 sadnica smrče.

zlatiborska-omladina16-4

Jelena Alempijević, iz Zlatiborske omladine je za medije izjavila da je ova akcija planirana za 21.mart, na dan šuma, ali da je zbog loših vremenskih uslova akcija tada odložena.

“Zlatibor je planina poznata po svojim prirodnim lepotama i mi zaista želimo da negujemo te prirodne potencijale, zaključila je Jelena Alempijević.

zlatiborska-omladina16-5

Zlatiborska omladina planira da nastavi sa akcijama pošumljavanja, a već 9.aprila će sadnice biti posađene na Cigli u mesnoj zajednici Jablanica. Ove sadnice će biti posađene u sklopu akcije “Sadnice prijateljstva” opština Čajetina, Priboj, Rudo i Knić.

zlatiborska-omladina16-3

Bojana Božanić, članica predsedništva Srpske narodne partije je ovom prilikom izjavila da je omladina krenula u pošumljavanje povodom dana šuma.

“Mislim da je ovo odlična akcija. U današnjem svetu kada zaista vodimo računa i o zaštiti životne sredine treba svi da učinimo neki mali korak,” rekla je gospođica Božanić.

“Mi smo rešili da uredimo i one prostore gde gosti šetaju. Staza prema spomeniku, koja je urađena pre desetak godina u smislu popločavanja i uređivanja celog prostora i dovođenja rasvete je sada oplemenjena. I upravo će se ovim sadnicama prostor urediti, istakla je Bojana Božanić.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole planirano je da aktivisti Zlatiborske omladine urede i druge parkovske površine na Zlatiboru ili trim stazu na Karauli.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo